Video: Willem Middelkoop over beleggen in zilver

Willem Middelkoop hield eind vorig jaar bij RTL-Z opnieuw een pleidooi voor beleggen in zilver. Volgens hem is het nog steeds erg interessant om zilver te kopen, omdat de wereldwijde vraag naar het edelmetaal al jaren groter is dan de productie van zilvermijnen en omdat de bovengrondse publieke zilvervoorraden de afgelopen decennia steeds verder zijn afgebouwd. In de jaren zestig waarschuwde de Amerikaanse president Lyndon Johnson voor een wereldwijd tekort aan zilver, wat voor verschillende landen reden was om zilveren muntgeld uit omloop te halen en te vervangen door munten van basismetalen als koper, nikkel en zink.

Zilver kreeg steeds meer industriële toepassingen en daarom besloten verschillende overheden hun ongebruikte zilvervoorraden op de markt te brengen. Doordat er zoveel zilver op de markt kwam bleef de prijs van het edelmetaal onder druk staan, maar dat kan volgens Middelkoop niet voor altijd doorgaan. In de volgende video legt hij in een minuut uit waarom beleggen in zilver volgens hem nog steeds erg interessant is. Aansluitend gaat hij in debat met analisten Corné van Zeijl en Valentijn van Nieuwenhuizen, die minder enthousiast zijn over het edelmetaal.


Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

2 gedachten over “Video: Willem Middelkoop over beleggen in zilver

 • 27 februari 2018 om 18:47
  Permalink

  Zoals eerder gesteld, de margin tussen goud en zilver is uit zijn verband en veel te hoog.De vraag is of op de papieren zilvermarkt, niet gemanipuleerd wordt.

  Beantwoorden
  • 1 maart 2018 om 15:18
   Permalink

   Omdat de politiek te druk is met Roven van de burger en hun eigen zakken tot maximaal op te vullen, DAAROM!

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.