Goudprijs lager na afsluiting FBI onderzoek

De goudprijs daalde maandagochtend met 1,3% naar $1.288 per troy ounce, nadat de FBI bekendmaakte dat ze geen strafbare zaken kon vinden in de emails van Hillary Clinton. De conclusie van de Amerikaanse opsporingsdienst kwamen zondagavond voor velen als een verrassing, omdat het onderzoek pas anderhalve week geleden weer geopend werd en betrekking heeft op vele tienduizenden emails.

Dat de opsporingsdienst zo vlak voor de verkiezingen met resultaten komt is volgens de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump uiterst ongeloofwaardig. Hij reageerde tijdens een speech in Detroit op de uitkomsten van het onderzoek en zei het volgende.

“Ze wordt beschermd door een verrot systeem, een totaal verrot systeem. Dat heb ik al heel lang gezegd. Je kunt niet 650.000 emails onderzoeken in acht dagen. Dat gaat echt niet. Hillary Clinton is schuldig, ze weet het zelf, de FBI weet het, de mensen weten het. Nu is het aan het Amerikaanse volk om recht te spreken via de stembus.”

Goudprijs lager

De verkiezingen in de Verenigde Staten hebben ook een grote impact op de financiële markten. Veel beleggers denken dat een overwinning voor Donald Trump veel onzekerheid met zich meebrengt, die gepaard zal gaan met dalende aandelenkoersen en een vlucht naar veilige havens. Analisten van HSBC en ETF Securities verwachten dat de goudprijs naar $1.400 of zelfs $1.500 per troy ounce zal stijgen als Trump president wordt.

De afgelopen dagen wist Trump zijn achterstand op Clinton in de peilingen weer in te lopen, waardoor beleggers meer rekening houden met een scenario waarin hij de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt. Daardoor werden aandelen in de verkoop gedaan en zocht men toevlucht in veilige havens als staatsobligaties en goud. De S&P 500 sloot afgelopen vrijdag voor de negende dag op rij met een verlies.

De uitkomst van dit FBI onderzoek komt voor Clinton op een heel gunstig moment. De verklaring van onschuld door de opsporingsdienst geeft Clinton een wapen om de beschuldigingen van haar opponent van zich af te slaan. Het is de vraag wat de Amerikaanse kiezers van deze opmerkelijke gang van zaken vinden. Daar komen we in de nacht van dinsdag op woensdag achter, als de stemmen geteld zijn.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders