HSBC: Goudprijs naar $1.500 als Trump wint

De goudprijs kan naar $1.500 per troy ounce stijgen als Donald Trump president wordt, zo verwacht analist James Steel van HSBC. Hij voorziet een zeer protectionistisch economisch beleid als Trump de verkiezingen wint, waar het edelmetaal van zal profiteren. Maar ook als Clinton wint kan de goudprijs volgens hem stijgen, omdat zij als president meer fiscale stimulering zal toepassen. Dat zorgt voor een hogere inflatie en daarmee een vlucht richting goud.

Ook James Butterfill van ETF Securities is positief over goud. Een overwinning voor Trump betekent volgens hem extra politieke onzekerheid, waar met name het edelmetaal van zal profiteren.

“Goud wordt gezien als een bescherming tegen politieke onzekerheid en president Trump zal meer politieke onvoorspelbaarheid met zich meebrengen dan iedere andere president van de afgelopen generaties. Vooral ten aanzien van het leiderschap van de Federal Reserve en het monetaire beleid brengt Trump onzekerheid.”

Analisten verdeeld over goud

Niet alle analisten zijn even positief over goud. Begin oktober schreef John LaForge van Wells Fargo in een rapport dat de plotselinge prijsdaling van goud in oktober het begin is van een verdere daling. Hij verwacht dat de prijs per troy ounce eerst zal dalen naar $1.050 per troy ounce, voordat er een nieuwe opwaartse trend zal komen.

Volgens analiste Georgette Boele van de ABN Amro is goud in oktober door het 200-daags gemiddelde gezakt, waarmee de opwaartse trend voor dit jaar volgens haar gebroken is. Ze verwacht voor volgend jaar overigens wel een prijsstijging voor het edelmetaal.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders