Goudprijs naar laagste niveau in tien maanden

De goudprijs zakte donderdag naar $1.166 per troy ounce, het laagste niveau sinds februari. De prijs van goud staat onder druk door de stijging van de dollar en de oplopende rente, omdat het edelmetaal geen cashflow oplevert. Deze week steeg de rente op Amerikaanse staatsleningen naar 2,45%, waardoor veel beleggers het minder aantrekkelijk vinden om een positie in goud te nemen.

Geheel tegen de verwachting van sommige analisten in begon de goudprijs na de verkiezing van Donald Trump te dalen. In dollars gemeten daalde de prijs in november met meer dan 8%, de grootste koersdaling in een maand sinds 2013. De verwachting is dat de prijs van het edelmetaal de komende dagen onder druk zal blijven staan, omdat beleggers rekenen op een renteverhoging van de Federal Reserve later deze maand.

goudprijs-goudstandaard

Goudprijs weer onder de €1.100 per troy ounce (Bron: Goudstandaard)

Goudprijs lager

Beleggers hebben de afgelopen weken vooral op papier veel goud verkocht. Volgens Bloomberg hebben exchange traded funds (ETF’s) in de afgelopen vier weken meer dan honderd ton van hun goudvoorraden moeten liquideren. De vraag naar gouden munten en goudbaren is de afgelopen weken daarentegen juist toegenomen, zo merkt ook Sander Noordhof van Goudstandaard.

Veel van onze klanten hebben op een lager instapmoment gewacht en zien de daling van de goudprijs als een goed moment om goud te kopen. Het is na de Amerikaanse verkiezingen aanzienlijk drukker geworden in de goudhandel.”

De goudprijs staat op het moment van schrijven op $1.170 en €1.099 per troy ounce. De zilverprijs is de laatste weken ook gedaald en noteert momenteel $526,44 en €494 per kilogram. Vergeleken met het begin van dit jaar staat de goudprijs in dollars 10,1% en in euro’s 12,3% hoger. Het year-to-date rendement voor zilver is 19,3% en 21,4%, gemeten naar respectievelijk de dollar en de euro.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders