De goudprijs is dit jaar al 20% gestegen, maar volgens analiste Solita Marcelli van JP Morgan is dit nog maar het begin van een nieuwe en langdurige bull market in goud. De bank adviseert haar klanten zelfs om goud te kopen, omdat het edelmetaal door de extreem lage rente een interessant alternatief is geworden voor staatsobligaties. Marcelli verwacht dat de goudprijs dit jaar de $1.400 per troy ounce zal aantikken. In een interview met CNBC zegt ze het volgende:

“De goudprijs kan veel hoger, we raden onze klanten aan zich te positioneren voor een langdurige bull market in goud. We gaan de $1.400 per troy ounce dit jaar wel halen. Met zoveel negatieve rente wereldwijd ziet goud er steeds aantrekkelijker uit. Goud is een asset die geen rendement oplevert, maar het edelmetaal heeft ook beperkte opslagkosten. Vergelijk je dat met obligaties met een negatieve rente, dan is goud momenteel aantrekkelijker.

Centrale banken overwegen diversificatie van hun reserves, omdat ze anticiperen op negatieve rente op hun staatsobligaties. Dan is goud een alternatief dat minder kosten met zich meebrengt. En goud is een goede portfolio hedge in een omgeving waarin staatsobligaties minder rendement meer opleveren. Goud kan misschien zelfs de rol van staatsobligaties overnemen als veilige haven. We zijn heel positief over goud.”

gs-logo-breed

Deze bijdrage wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw partner voor de aankoop en opslag van fysiek edelmetaal.