Mike Maloney: “Met 25 troy ounce goud koop je straks een huis”

Volgens Mike Maloney bewegen de prijzen van aandelen en vastgoed volgens voorspelbare patronen. Door de jaren heen wisselen overwaardering (bubbel) en onderwaardering (crash) elkaar af, een cyclus die zichzelf herhaalt. Ook de prijzen van edelmetalen kunnen sterk op en neer bewegen. Door deze prijsbewegingen te analyseren en door te kijken naar de historische ratio’s tussen edelmetalen, aandelen en vastgoed kunnen speculanten het beste moment timen om uit goud en zilver te stappen.


Volgens Mike Maloney zou je in het ideale geval een huis kunnen kopen met 25 troy ounce goud of met 500 troy ounce zilver. Ook komt er volgens hem een moment waarop de prijs van goud in dollars hoger staat dan de index van de Dow Jones. Wil je precies weten hoe het zit? Kijk dan de volgende video.

Goudstandaard seminar

Hoe kunt u uw vermogen beschermen in crisistijd? Goudstandaard organiseert een seminar waarin uw financiële toekomst centraal staat. Is uw spaargeld veilig? En kunt u straks genieten van uw pensioen? U bent welkom op deze seminar, die op verschillende locaties gehouden zal worden. De eerste vindt op 3 oktober plaats in Groningen. Later zal Goudstandaard ook andere locaties bezoeken die wellicht dichter bij u in de buurt zijn.

Lezers van Marketupdate krijgen 50% korting op het entree voor deze seminar! Wilt u meer weten? Klik dan hier.

11 gedachten over “Mike Maloney: “Met 25 troy ounce goud koop je straks een huis”

 • 18 september 2013 om 08:46
  Permalink

  Dit werd 3 jaar gelden ook al gezegd we weten nu wel beter.
  Dit zijn weer van die one-liners waar je niets mee kan.
  Voorlopig zien de prognoses voor goud er helen maal niet goed uit en is de kans veel groter dat de prijs de komende maanden gaat zaken dan stijgen.

  Beantwoorden
  • 18 september 2013 om 08:53
   Permalink

   Terechte opmerking, ik ken die filmpjes van 2010 en 2011 ook…

   Wat we niet moeten vergeten is dat bepaalde ontwikkelingen veel langer kunnen duren dan men voor mogelijk houd. Al jaren roept men dat de dollar zal crashen en dat de goudprijs gaat exploderen, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Daarmee is nog niet gezegd dat het niet gaat gebeuren.

   Dat de prijs daalt zegt iets over de verschuivingen die gaande zijn in de goudmarkt. Steeds meer partijen kiezen voor fysieke allocatie van goud en stappen uit de papieren goudmarkt. Dat betekent minder vraag en dus een lagere prijs. Dit lijkt me een goed onderwerp om te bespreken in een uitvoerig artikel…

   Wat zijn uw verwachtingen voor de lange termijn? Daar ben ik wel benieuwd naar…

   Beantwoorden
   • 18 september 2013 om 17:05
    Permalink

    Het is heel moeilijk bijna onmogelijk om een voorspeling te doen voor goud.
    De informatie die je leest klopt vaak niet er wordt te veel over geschreven of verwezen naar dan heb ik het nog niet eens over het eigen belang om informatie te verspreiden zo als het voorbeeld hier onder.
    Ik ben nooit vergeten dat Eric Sprott een nieuwe bull market aankondigde van goud, begin april dit jaar. Terwijl hij tegelijkertijd al zijn posities PSLV en PHYS verkocht, zijn eigen tracker ETFs. En het ging om heel veel geld.
    Hij wist wat er ging gebeuren, en beide fondsen gingen binnen één week na zijn uitspraken 35% na beneden.
    Toch worden de uitspraken van hem vaak geciteerd en als waarheid aangenomen onbegrijpelijk.
    Over analyses kan ik heel kort zijn ze zijn vaak al achterhaald voor dat je ze leest.
    We moeten een ding goed begrijpen als goud explosief gaat stijgen ( meer dan 100% in één paar maanden) dan is er veel meer aan de hand.
    Dat dit gaat gebeuren daar staat voor mij wel vast maar wanneer dat blijft de vraag.
    Maar voor dit gebeurd zal goud eerst nog verder dalen binnen één jaar verwacht ik dat goud rond de 1000 Dollar per ounce komt dit zal ook voor mij het moment zijn om weer fysieke te kopen.

    Beantwoorden
    • 18 september 2013 om 18:39
     Permalink

     Hij is toen wel overgestapt in mijnen daar zag hij een nog groter potentieel

     Beantwoorden
     • 19 september 2013 om 14:07
      Permalink

      Met mijnaandelen zou ik oppassen. In een extreem scenario is het goud niet meer van jou, maar van de staat. Mijnen hebben een vergunning nodig om goud te delven, dat geeft tegenpartij risico. Fysiek goud in je hand is schuldenvrij bezit.

   • 18 september 2013 om 18:37
    Permalink

    Wanneer de machtige mannen de reset doen dat is natuurlijk niet te voorspellen maar ik geloof dat we deze prijs niet lang meer vasthouden en binnen 1 jaar flink uit deze correctie zijn .MVG Marcel

    Beantwoorden
 • 18 september 2013 om 18:30
  Permalink

  Vroeger 1 grachtenpand in Adam voor een tulpenbol

  Beantwoorden
  • 19 september 2013 om 14:04
   Permalink

   Het verschil tussen goud en tulpenbollen is dat goud eeuwig mee gaat en dat het aanbod niet makkelijk uit te breiden is. De implosie van een bubbel die het gevolg is van een groeiend aanbod is in de goudmarkt niet voor te stellen. De stock-to-flow ratio van goud is zeer hoog.

   Beantwoorden
 • 18 september 2013 om 21:43
  Permalink

  Het verschil met bollen en goud is dat bollen zichzelf vermeerderen en goud moet je voor graven en zweten…

  Beantwoorden
 • 19 september 2013 om 15:50
  Permalink

  Met de tulpen mania kun je wel zien wat een mania teweeg brengt .Dan heeft iedereen een beetje inzicht wat een mania doet .O.K het was natuurlijk wel een andere tijd maar de weimar is minder lang geleden mvg Marcel

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.