“Nederland moet haar goudvoorraad terughalen”

Een week geleden vroegen we onze lezers of Nederland haar goudvoorraad terug moet halen. De respons op deze poll viel ons eigenlijk een beetje tegen, maar op de resultaten valt niets af te dingen. Bijna alle Marketupdate lezers (94%) zijn van mening dat het goud teruggehaald moet worden, goud dat momenteel verspreid ligt over New York (50%), Ottawa (~20%), Londen (~20%) en Amsterdam (10%). Slechts 3% van de respondenten vind het niet nodig om het goud te repatriëren en nog eens 3% is onverschillig of is van mening dat het terughalen van het goud niets oplevert. De poll werd door 173 mensen ingevuld.

Begin dit jaar besloot Duitsland een deel van haar goudvoorraad terug te halen uit Parijs en New York. Kort daarop verklaarde onze minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem dat hij geen noodzaak zag om het Nederlandse goud terug te halen uit het buitenland. Sander Boon riep de Nederlandsche Bank begin 2012 al op om de goudreserve terug te halen uit de VS. Tot op heden heeft de DNB noch het ministerie van Financiën gehoor gegeven aan de wens om het goud weer op Nederlandse bodem te krijgen. Nederland beschikt over een voorraad van ongeveer 612 ton goud.

Nederland moet haar goudvoorraad terughalen

Nederland moet haar goudvoorraad terughalen, aldus de lezers van Marketupdate

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over ““Nederland moet haar goudvoorraad terughalen”

 • 20 december 2013 om 20:22
  Permalink

  Natuurlijk moet dat goud terug! De enige reden dat dat niet gebeurt is de angst voor de reactie uit Amerika. Als Duitsland zijn goud terug vraagt lijkt het mij dat er wat aan de hand is. Dat goud is er waarschijnlijk niet eens meer. Als er niet op de juiste manier gehandeld word is dat goud gewoon verdwenen. Alles gaat naar bankiers en China. Wat een slappe politici hebben wij hier in Nederland toch! Graag reactie!

  Beantwoorden
 • 29 juli 2014 om 20:17
  Permalink

  Als je je vrienden kwijt wil raken moet je ze iets laten bewaren of lenen.
  “Heren, wij willen jullie niet kwijt als goede vriend zodat we liever ons goud even terug komen halen”.
  Daarbij:
  Hoe kun je de Amerikaanse overheid schofferen als je je eigen goud gaat ophalen bij de FED die gewoon een privé instelling is van o.m. de Rothschild familie ?

  Kijk even na wat die familie allemaal deed met bij hen in bewaring gegeven goud en geld??? Daarmee hebben ze zowat het fractioneel bankieren uitgevonden en de in bewaring gevers in feite bedrogen.
  Zou me niet verwonderen als dat goud elders in pand is gegeven o.i.d. want daarin zijn ze altijd erg goed geweest.

  TERUGHALEN !!!!

  Beantwoorden
 • Pingback: Zo'n 30% Nederlandse goud in eigen kluis

 • 11 december 2014 om 14:20
  Permalink

  Dat goud komt natuurlijk niet meer terug. Wat een naïviteit om je goudvoorraad uit handen te geven. Appeltje voor de dorst. Natuurlijk, als de dorst aanbreekt, blijkt het goud te zijn verdwenen.. of logistiek is niet mogelijk. Schandalig! We dachten jarenlang dat dat goud daar voor ons werd bewaard…. Wie gelooft dat nou echt? Vraag het maar terug dan, krijg je nooit voor elkaar.. Misschien nog wel beter om alles wat in buitenland is te “verkopen”. Kwijt zijn we het toch wel. Zo denk ik erover, maar misschien kan iemand mij tot ander inzicht brengen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders