“Het goud van de Bundesbank is weg”

Volgens de Duitse hedgefondsmanager William Kaye is het naïef om te denken dat de Duitse goud voorraad bij de New York Fed ooit weer terug komt. Het voormalig Duitse goud is er niet meer als zodanig, merkt Kaye op. Het goud is volgens hem al lang uitgeleend aan Amerikaanse banken, die het gebruikt hebben om de goudprijs te onderdrukken. “De Duitse goudvoorraad is op de markt terechtgekomen en Duitsland zal het goud niet meer zien”.


De opwinding was begin dit jaar bijzonder groot, toen de Bundesbank bekendmaakte 300 ton goud op te vragen uit de VS. De Duitsers gaven hun Amerikaanse collega’s er zeven jaar de tijd voor, een diplomatiek besluit. Volgens William Kaye, die 25 jaar geleden voor Goldman Sachs werkte, hoeven de Duitsers niet meer op het goud te rekenen. De vermogensbeheerder verklaarde tegenover King World News dat het goud waarschijnlijk al lang verkocht is en richting Azië gegaan is.

Omgesmolten

Kaye denkt dat de Duitse goudstaven, die te herkennen zijn aan het logo van de Bundesbank, in Hong Kong zijn omgesmolten tot nieuwe staven. Een grote smelterij in Hong Kong, die ook goudstaven levert aan de Chinese centrale bank, zou gezegd hebben dat er allerlei soorten goudstaven gesmolten worden, inclusief staven van centrale banken. “Het goud kan het logo van de Bundesbank hebben als het bij ons arriveert, maar nu is het gesmolten tot gezuiverd 99,99% fijn goud. […] Het goud dat de Duitsers terug horen te krijgen komt niet terug omdat de VS het niet meer heeft. Het ligt nu bij de People’s Bank of China, de Reserve Bank of India en de Russische centrale bank.”

Hong Kong

De vermogensbeheerder zegt dat al zijn uitspraken bevestigd zijn door de betreffende smelterij uit Hong Kong. Welke dat is blijft onduidelijk. Er zijn slechts twee LBMA geaccrediteerde smelterijen in Hong Kong, namelijk Hereaus en Metalor Technologies Limited (zie dit document voor de volledige lijst). Daarnaast telt de stadstaat bij China negen smelterijen die door de Chinese Gold and Silver Exchange Society (CGSE) bevoegd zijn om goud- en zilverstaven te smelten die op de beurs verhandeld kunnen worden.

Marketupdate heeft de uitspraken van William Kaye ter bevestiging voorgelegd aan zowel Hereaus als Metalor. We stuurden de volgende email naar beide smelterijen:

“Dear sir/madam,

I was reading an article at King World News about German gold being melted down in a Hong Kong refinery. The article was written in the context of Germany not getting his gold back from the US. The Federal Reserve lent out the gold, which has been sold into the market. Can you confirm such developments?

Best regards,

Frank Knopers”

We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen! King World News is altijd goed voor spannende verhalen over de goud- en zilvermarkt…

Lees ook onze eerdere berichtgeving over de Bundesbank:

Goudstaaf Bundesbank
Goudstaaf Bundesbank
Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

6 gedachten over ““Het goud van de Bundesbank is weg”

  • Natuurlijk weten wij dat wij ons goud niet terug krijgen .NL als Amerika vrientje houd zijn mond stil en loopt als een lamme sleef Amerika achterna en zijn er problemen ,dan worden wij als burger beroofd

   Beantwoorden
 • Nogmaals het Westen( de Centrale Banken) hebben geen of nauwelijks nog fysiek goud, het enige wat zij hebben zijn papieren vorderingen; leen kontrakten etc.
  Twee jaar geleden reeds opgemerkt dat de VS, haar eigen goud en het derden goud heeft verkwanseld.; garantie afgegeven voor de verkoop van haar Treasuries aan China. Dus ook het Nederlandse goud is er niet meer.
  Eerdaags komt China met een opgave van haar goud voorraad, dan moeten de Westerse Centrale banken openheid geven over haar werkelijke fysieke goud voorraden. Dat zal een klap geven .
  mvg

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *