Centrale bank Oostenrijk laat goudvoorraad controleren

Oostenrijk wil een controle laten uitvoeren op het gedeelte van haar goudvoorraad dat ze in bewaring heeft gegeven aan de Bank of England. De Oostenrijkse centrale bank wil verifiëren of al het goud dat de Britse centrale bank ik Londen bewaart er ook daadwerkelijk ligt, zo schrijft het Oostenrijkse tijdschrift Trend. Het land heeft volgens de laatste cijfers van de World Gold Council een goudvoorraad van 280 ton, waarvan 150 ton in Londen opgeslagen ligt. Slechts 17% van het goud ligt in eigen land opgeslagen. De controle volgt op een toenemend publiek wantrouwen ten aanzien van de goudvoorraden. Men vraagt zich af of het goud in Londen er wel ligt en met een controle denkt de Oostenrijkse centrale bank het publiek gerust te kunnen stellen.

Ewald, Nowotny, gouverneur van de Oostenrijkse centrale bank, uit zijn onvrede over de situatie. Hij zei het volgende tegenover Trend: “Iedere groenteboer is verplicht de voorraad eens per jaar na te lopen. Dat is de enige manier om van deze onredelijke beschuldigingen af te komen”. Uit zijn woorden valt af te leiden dat de controle niet geheel vrijwillig tot stand gekomen is.

Bundesbank

Begin vorig jaar besloot de Duitse Bundesbank onder druk van de publieke opinie een deel van haar goud terug te halen naar eigen land. In zeven jaar tijd moet al het goud dat in Parijs opgeslagen ligt terug zijn in Frankfurt. Ook moet er in die periode 300 ton goud terugkomen uit de kluizen van de New York Fed. Volgens de laatste berichtgeving ligt de repatriëring achter op schema.

Ook de Oostenrijkse centrale bank laat goudvoorraad controleren

Ook de Oostenrijkse centrale bank laat goudvoorraad controleren

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “Centrale bank Oostenrijk laat goudvoorraad controleren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders