Nieuwe Sharia standaard voor goudbeleggingen

Met ingang van deze week moet beleggen in goud voor de Islamitische wereld toegankelijker worden, zo schrijft de World Gold Council. Zij ontwikkelden in samenwerking met de Accounting and Auditing Organisation for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) een nieuwe Sharia standaard voor goudbeleggingen. Daarmee kan een nieuwe doelgroep bereikt worden die alleen conform de Islamitische wet in goud willen beleggen.

Met deze nieuwe standaard is een reeks voorwaarden vastgesteld waar een beleggingsproduct aan moet voldoen, voordat het in aanmerking komt voor de Islamitische financiële sector. Tot voor kort bestonden deze regels niet en was het voor een deel van de wereldbevolking niet mogelijk om Sharia in goud te beleggen.

Sharia beleggen in goud

Volgens de Sharia standaard moet een beleggingsproduct voor goud aan een aantal voorwaarden voldoen, onder andere ten aanzien van de fysieke uitlevering van goud. Ook moet het beleggingsobject rekening houden met Zakah, een vorm van vermogensbelasting die ten goede komt aan de minder bedeelde Moslims.

400-oz-Gold-Bars-teaser

De AAOIFI is een leidinggevende autoriteit in de Islamitische financiële sector en is daarom niet zo bekend in de Westerse wereld. Volgens Dr. Hamed Hasan Merah legt de nieuwe Sharia standaard een solide fundament voor nieuwe goudbeleggingen die voldoen aan de Islamitische wet. Dat maakt het voor institutionele beleggers in de Islamitische wereld makkelijker om goud te kopen. Ook kunnen banken nu nieuwe spaarproducten ontwikkelen op basis van goud in opslag.

Aram Shishmanian van de World Gold Council noemt de lancering van deze nieuwe standaard een doorbraak voor Islamitische beleggers en voor de goudmarkt als geheel. “We zijn verheugd dat er nu een definitieve Sharia standaard is die het mogelijk maakt om te investeren in goud. Goud is een bewezen vorm van waardeopslag die Islamitische beleggers nu kunnen gebruiken om hun vermogen te beschermen en het risico van de markt beter te spreiden”, aldus Shishmanian.

De nieuwe standaard van de World Gold Council en de AAOIFI is beschikbaar in het Engels en in het Arabisch. Kijk voor meer informatie op www.shariahgold.com.

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders