Zilverprijs zakt naar €400 per kilo

De zilverprijs zakte begin deze week onder de €400 per kilo en bereikte daarmee het laagste niveau sinds eind 2015. De prijs van het edelmetaal staat onder druk door de sterke dollar en de verwachting dat de Federal Reserve de rente verder zal verhogen. Ook is er minder belangstelling om in zilver te beleggen, nu de economie weer groeit en beleggers de voorkeur geven aan aandelen en andere beleggingen.

De goud/zilver ratio steeg deze week naar 84:1 en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds begin 2016. Dat betekent dat zilver momenteel relatief goedkoop is ten opzichte van het gele metaal. De zilvermarkt is kleiner dan de goudmarkt en laat daardoor vaak wat grotere koersbewegingen zien, zowel naar boven als naar beneden.

Verwachting zilverprijs

Jaarlijks wordt er meer zilver geproduceerd dan wat er nodig is voor industriële toepassingen, waardoor een verandering in de investeringsvraag een grote impact kan hebben op de prijs. Sinds vorig jaar is de vraag naar zilveren beleggingsmunten gedaald, waardoor de prijs onder druk staat. In de zomer van 2016 tikte de zilverprijs nog even de €600 per kilo aan.

Vooralsnog lijken de edelmetalen weinig te profiteren van de geopolitieke onzekerheid in de wereld en van de extreem lage spaarrente. Mogelijk komt daar verandering in als banken een negatieve spaarrente gaan introduceren of als het vertrouwen in de dollar als veilige haven afneemt. Kan de prijs nog verder dalen of is dit een goed moment om in te stappen?

Zilverprijs weer onder de €400 per kilo

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders