CME verlaagt margeverplichtingen zilvercontracten

De CME Group past de marges zo nu en dan aan om de hoeveelheid speculatief geld in de markt te reguleren. Bij een stijgende zilverprijs worden de marges doorgaans verhoogd, zodat de instroom van nieuw geld afgeremd wordt en er een ruimere buffer ontstaat om een koersdaling op te vangen. Wanneer de zilverprijs onder druk staat kan de CME de margeverplichtingen verlagen, zoals nu gebeurd is. Een zilvercontract op de COMEX heeft betrekking op 5.000 troy ounce zilver, maar wordt in de meeste gevallen gewoon in cash afgerekend. Bij een huidige spotprijs van ruim $27 voor een troy ounce zou een contract op de COMEX een waarde vertegenwoordigen van ruim $135.000. Daarvan hoeft slechts een fractie van tevoren ingelegd te worden, want de marge voor een nieuw contract is verder verlaagd van $18.900 tot $16.875. Voor het doorrollen van een termijncontract hoeft per ingang van 6 augustus ook minder geld opzij gezet te worden, die marge is verlaagd van $14.000 naar $12.500.

De verlaagde marge op zilvercontracten geeft speculanten de mogelijkheid om een grotere blootstelling te krijgen aan de zilverprijs met een relatief geringe inleg. De markt reageert doorgaans sterker op verhogingen van de margeverplichting dan op verlagingen. In april en mei van vorig jaar, toen de zilverprijs snel steeg, werden de margeverplichtingen in vijf dagen tijd drie maal opgeschroefd. Het gevolg was een nog sterke correctie van de zilverprijs.

Het totale overzicht van alle margeverplichtingen voor COMEX termijncontracten iste vinden op de website van de CME Group (PDF).

CME Group verlaagt margeverplichtingen voor zilvercontracten

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *