‘Goudprijs binnen twaalf maanden naar $1.532 per troy ounce’

De goudprijs zal de komende twaalf maanden stijgen naar $1.532 per troy ounce, zo verwachten bezoekers van de jaarlijkse conferentie van de London Bullion Market Association (LBMA). De organisatie hield een enquête onder vertegenwoordigers en professionals binnen de goudsector en daaruit kwam naar voren dat de meeste respondenten rekening houden met een forse stijging van de goudprijs. Ook spraken de deelnemers van de conferentie, die dit jaar in Boston werd gehouden, positieve verwachtingen uit voor zilver, platina en palladium.

De consensus onder de ondervraagden is dat de zilverprijs de komende twaalf maanden zal stijgen naar $15 per troy ounce, terwijl men voor platina rekening houdt met een prijsstijging van $835 naar $1.010 per troy ounce. Ook over palladium heeft de sector positieve verwachtingen, want uit de enquête kwam naar voren dat de goudsector de palladiumprijs de komende twaalf maanden ziet stijgen naar $1.195 per troy ounce. Op het moment van schrijven ligt de prijs op $1.075.

Verwachting goudprijs voor 2019

De bezoekers van de LBMA conferentie hebben hogere verwachtingen dan de analisten en handelaren die eerder deze maand door persbureau Reuters ondervraagd werden. Uit deze peiling kwam een gemiddelde goudprijs van $1.300 per troy ounce en een zilverprijs van $16,40 per troy ounce naar voren voor 2019.

Analisten en handelaren hebben hun verwachtingen voor de prijzen van edelmetalen door de oplopende rente en de onrust op de financiële markten naar boven bijgesteld. De goudprijs stond eerder dit jaar nog onder druk door de sterke dollar, maar veerde op toen het edelmetaal weer in de belangstelling kwam te staan als veilige haven.

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders