Perth Mint ziet verkoop goud verdubbelen

De Perth Mint zag een aanzienlijk stijging in het aantal verkopen, nadat de goudprijs was gezakt tot het laagste niveau in anderhalf jaar tijd. “Mensen zien dit als een mooi instapmoment. De kopers van goud reageren erg sterk op significante prijsbewegingen in de markt”, aldus Moffat.

Het Australische munthuis verschaft geen precieze data met betrekking tot de goudverkopen. Wel kan hij zeggen dat de verkopen sterk zijn toegenomen na de prijsdaling. Moffat denkt dat de goudverkopen nog verder kunnen stijgen, omdat er ook veel kopers boven de markt hangen die nog even afwachten wat de prijs nu gaat doen. Als deze week wat begint te stijgen geeft dat vertrouwen en doen ook zij aankopen, zo legt Moffat uit.

49% meer verkocht dan eerste kwartaal 2012

In de eerste drie maanden van dit jaar verkocht de Perth Mint in totaal 97.541 troy ounces aan gouden munten, een stijging van 49% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Daar zit het effect van de prijsdaling van de afgelopen dagen nog niet bij in. Ook collega's van de Perth Mint aan de andere kant van de Oceaan zagen dit jaar al een toenemende belangstelling voor hun beleggingsmunten. De US Mint verkocht nog nooit zoveel munten in het eerste kwartaal als dit jaar. Ook de Canadian Mint heeft moeite om de vraag bij te houden. Als gevolg van de drukte beginnen levertijden van winkels en distributeurs nu ook op te lopen.

In twee handelsdagen zakte de goudprijs met 14%, de grootste daling sinds 1983. Vanaf het record van $1.920 per troy ounce is de goudprijs al 28% weggezakt. De goudmarkt kent twee gezichten: de goudprijs wijst op een bear market, terwijl de aankopen van fysiek metaal bijzonder hoog zijn.

Assortiment

De Perth Mint produceert onder meer de gouden Kangaroo en Lunar munten en de zilveren Kookaburra en Koala munten. Bijzonder is dat de Australische munt deze beleggingsmunten ook in extra grote formaten levert, zoals 10 troy ounce, 1 kilo en 10 kilo. Ook maakt de Perth Mint goudbaren in gewichten die uiteen lopen van 1/2 tot en met 400 troy ounce.

Perth Mint ziet vraag naar goud sterk toenemen door daling van de prijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.