Goud leasing wint aan populariteit in China

Chinese banken registreerden een toename van 30% in de hoeveelheid goud die gebruikt wordt als onderpand voor nieuwe leningen, zo blijkt uit cijfers die het in Shanghai gevestigde First Financial Daily onlangs publiceerde. Eind juni beschikten Chinese banken gezamenlijk over 447 miljard yuan aan goud dat als onderpand was ingebracht, een bedrag dat omgerekend gelijk staat aan een volume van 1.863 ton. Het gebruik van goud als onderpand voor leningen heeft het afgelopen jaar een grote vlucht genomen, omdat banken terughoudender zijn geworden met het verstrekken van kredieten.

“De toename van edelmetaal op de balans van banken is het gevolg van de grote vlucht die goudleasing genomen heeft in China”, zo verklaarde analist Tang Xiangbin van de Minsheng Bang. Volgens Tang kunnen banken makkelijker kredieten verlenen als er goud beschikbaar wordt gesteld als onderpand voor de lening.

De volledige versie van dit artikel verscheen eerder op een partner blog.

A Shanghai Gold Exchange employee stands beside gold bars displayed at the China International Exhibition on Financial Banking Technology & Equipment in Beijing

Goud leasing steeds populairder in China

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders