Goudprijs zakt door $1.200

De goudprijs zakte woensdagmiddag met ongeveer één procent naar $1.200 per troy ounce, het laagste niveau sinds februari dit jaar. De zilverprijs in dollars ging met 2,3% onderuit en noteert op het moment van schrijven $16,26 per troy ounce. De prijzen van beide edelmetalen gingen vlak na de Amerikaanse verkiezingen ook al onderuit, omdat beleggers vluchten richting de Amerikaanse dollar.

Op het moment van schrijven levert een Amerikaanse Treasury met een looptijd van tien jaar 2,37% op, dat is twee procentpunt meer dan een Duitse staatsobligatie met dezelfde looptijd. Daardoor is het momenteel aantrekkelijker vermogen te parkeren in dollars dan in euro’s.

Stijgende rente

Beleggers zijn bijna zeker van een renteverhoging door de Federal Reserve in december. Een stijgende rente is ongunstig voor goud, omdat het edelmetaal geen cashflow oplevert. Daarom bouwen sommige beleggers hun positie in het edelmetaal weer af. Zo moest GLD, het grootste goud-ETF ter wereld, sinds de Amerikaanse verkiezingen bijna 5% van haar goudvoorraad liquideren. In acht dagen tijd verkocht het fonds evenveel goud als tijdens de koersdaling van april 2013.

De goudprijs in dollars staat op het moment van schrijven 14,2% hoger dan begin dit jaar, terwijl zilver op een plus staat van 20,7%. Uitgedrukt in euro is de koerswinst voor beide edelmetalen ruim twee procentpunt hoger als gevolg van de lagere wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar.

goudprijs-1200-dollar

Goudprijs zakt onder de $1.200 per troy ounce, laagste niveau sinds februari (Via @Schuldensuehner)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders