Renteverhoging Federal Reserve vrijwel zeker

Beleggers zijn er vrij zeker van dat de Federal Reserve eind dit jaar de rente zal verhogen. Volgens de laatste peiling van Bloomberg is er een kans van 96% dat de centrale bank tijdens de eerstvolgende FOMC-vergadering op 13 en 14 december de rente met 25 basispunten zal opschroeven tot een bandbreedte van 0,5 tot 0,75 procent.

Beleggers waren tot en met oktober nog zeer verdeeld, maar nu de Amerikaanse presidentsverkiezingen achter ons liggen en de marktrente ook weer begint te stijgen is een renteverhoging zo goed als zeker. De Federal Reserve kan zonder veel problemen achter de markt aan lopen, zo verwachten beleggers.

‘Renteverhoging vrijwel zeker’

Het is opvallend hoe snel het sentiment op de financiële markten kan omkeren. Eerder dit jaar stelde de Federal Reserve een renteverhoging nog uit vanwege de Brexit. De uitslag van dit referendum zorgde voor veel onzekerheid en deed aandelenkoersen van met name financiële instellingen sterk dalen. De kans op een renteverhoging bereikte op 5 juli – na de verkoopgolf van de Brexit – een dieptepunt van 7,8%.

fed-rate-hike

Beleggers vrij zeker van renteverhoging in december (Grafiek van Business Insider)

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders