Bank of America: Goudprijs naar $1.400 per troy ounce

De goudprijs zal begin volgend jaar een niveau van $1.400 per troy ounce bereiken, gesteund door een lagere rente in de Verenigde Staten en het gebrek aan vooruitgang ten aanzien van de geplande economische hervormingen van president Trump. Dat zegt Francisco Blanch, hoofd van de onderzoeksafdeling voor grondstoffen bij Bank of America Merrill Lynch, in een gesprek met Bloomberg.

“De Federal Reserve verkrapt haar monetaire beleid niet zo snel als men had verwacht, terwijl de Europese Centrale Bank op het punt staat met tapering te beginnen. Dat zal uiteindelijk leiden tot een stijging van de euro, wat gecombineerd met een stagnerende lange termijn rente in de Verenigde Staten gunstig is voor goud.

De ECB wil nu beginnen met het afbouwen van de stimulering, zonder dat de structurele problemen in de Eurozone zijn verholpen. Dus vanuit het perspectief van goud gezien zitten we in een cyclus waarvan we een paar maand geleden waarschijnlijk al het dieptepunt gezien hebben.”

Goudprijs weer boven de $1.300

De goudprijs in dollars is dit jaar al meer dan tien procent gestegen als gevolg van een zwakkere dollar en toegenomen geopolitieke risico’s. De raketlancering door Noord-Korea begin deze week deed de prijs van het edelmetaal naar meer dan $1.320 per troy ounce stijgen, het hoogste niveau sinds november vorig jaar. Ondertussen steeg de euro naar $1,20 tegenover de dollar, het hoogste niveau sinds begin 2015.

De ontwikkeling van de goudprijs van de afgelopen dagen was ook voor analiste Georgette Boele van de ABN Amro reden om haar koersdoel naar boven bij te stellen. Voor het einde van dit jaar verhoogde ze haar koersdoel van $1.210 naar $1.300 per troy ounce, terwijl ze de prijs van het edelmetaal volgend jaar zelfs verder ziet oplopen tot $1.450 per troy ounce.

Volgens analist Evgeny Ananiev van VTB Capital, de tweede grootste kredietverlener in Rusland, kan de goudprijs dit jaar de $1.400 per troy ounce bereiken als gevolg van de Noord-Koreaanse dreiging en goudaankopen vanuit China en India.

2 gedachten over “Bank of America: Goudprijs naar $1.400 per troy ounce

 • 1 september 2017 om 07:24
  Permalink

  De banken bepalen de prijs, dus een eitje om dat koersdoel te bereiken!!!

  Beantwoorden
 • 2 september 2017 om 09:17
  Permalink

  Het nakende einde der Amerikaanse hegemonie over de wereld.
  1992 tot heden heeft de VS zich gedragen als een GOD en dus zoals met elke almacht uitbundig misdragen.
  Er zijn dan ook griezelige overeenkomsten tussen de Romeinen en heden Neocons VS maar ook EU.
  Het gevolg van wat zich heden aandient is een grote mega crisis waarbij de bevolking ex aristocratie de prijs gaat betalen en daarbij zal het lijden van de Russische bevolking 1993-2000 totaal verbleken.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.