Fictieve rijkdom

We stellen ons nu de vraag waarom Westers goud crescendo naar het Oosten vloeit. Het antwoord ligt hem in het verschil van rijkdom notie tussen West & Oost. Westerlingen zien hun rijkdom als bezittingen in de financiële industrie (aandelen en obligaties). Ze geloven in de vrije markt die de waarde van die financiële bezittingen correct weergeeft. Maar bestaat die vrije marktwerking wel, vrij van interventies en prijsmanipulaties?

Hoe betrouwbaar is de boeking van al die financiële rijkdom aan ON-vrije marktwaarde (mark-to-market)? Als uw huis stijgt in prijs, is het dan ook in waarde vermeerderd? Werd het dan groter of werd de kwaliteit beter? Wat gebeurt er met de prijs van een aandeel dat een grote aandeelhouder wenst te verkopen? Waarom moeten centrale banken massa’s schuldpapier (obligaties) opkopen? Wat gebeurt er als men massaal financiële bezittingen te koop zet op de veronderstelde vrije markt, omdat men de waarde wil verzilveren in fiat geld?

Het Westen is verslaafd geraakt aan waarde boeking tot fictie. De vrije markt realiteit wordt kunstmatig verholen. Maar alle fictie blijft waarheid, omdat de overgrote grote meerderheid blijft geloven in de fictie. Deze fictie illustreren we met de US Treasury / Federal Reserve die blijft vasthouden aan de vastgestelde goudprijs van $ 42,22 per troy ounce. Terwijl de ECB de goudreserve op haar balans blootstelt aan de marktwaarde. Mark-to-market.

Fictieve rijkdom

De Oosterling produceert overschotten en wenst deze te consolideren in een tastbare rijkdom-reserve-asset (goudmetaal). Het Westen moet echter z’n rijkdom mark-to-fiction volhouden omwille van de oplopende schulden en tekorten. Daarom worden we nu allemaal weer vriendelijk verzocht om aandelen te kopen en ’te investeren in de economie’. Ondertussen halen de Aziaten het Westerse goudmetaal binnen. Ze kijken niet naar de vervalste (Westerse) goudprijs, maar wel naar de goudwaarde versus de financiële rijkdom fictie van het Westen. De in toenemende mate door schuld gedreven economie eist ook steeds hogere fictieve ontastbare financiële rijkdom (stijgende beurzen). En zelfs dat blijkt vandaag de dag moeilijk te lopen. De stagnerende economie is deflatoir (stagflatie). De stimulerende inflatoire impulsen werken economisch niet meer door… De vermeende financiële rijkdom wordt steeds minder economisch gedragen!

De financiële bezittingen kunnen onmogelijk aangeven wat uw echte rijkdom is. Deze bezittingen stijgen nominaal in prijs, tegelijk met de schuldgroei. Daarom moet goudmetaal zich ook uiteindelijk losrukken van het monetaire keurslijf waarin men het gevangen houdt. Dat weten de Aziaten maar al te best. Daar anticiperen ze ook op door verdere accumulatie van fysiek goud (demonetized gold).

Door: 24 karaat

Wat is rijkdom?

Disclaimer: De artikelen van gastschrijver 24 karaat zijn op persoonlijke titel geschreven en hoeven daarom niet altijd de visie van Marketupdate te vertegenwoordigen. Marketupdate geeft geen beleggingsadvies en de artikelen van 24 karaat moeten ook niet als zodanig worden aangemerkt. Marketupdate heeft geen geld ontvangen of betaald voor de bijdragen van 24 karaat.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo