Exclusief: India verbiedt import van gouden munten!

India heeft gisteren een verbod uitgevaardigd op de import van gouden munten. Dat lezen we in een persbericht dat gisteren door de Indiase centrale bank werd vrijgegeven en dat we toegestuurd kregen van onze trouwe lezer Marcel. Het verbod op de import van gouden munten komt twee dagen nadat de importheffing op goud én zilver verhoogd werd naar 10%. De import van goudbaren en ruw goud blijft wel toegestaan, omdat dit grondstoffen zijn voor de productie van gouden sieraden. Gouden munten daarentegen worden alleen gekocht als beleggingsobject of als middel om in te sparen.

War on Gold

Het verbod op de import van gouden munten door de Indiase centrale bank komt twee weken na het besluit van Pakistan om alle import van goud te blokkeren. Ook Pakistan heeft last van de Indiase ‘war on gold’. Steeds meer smokkelaars kopen goud in de verschillende buurlanden van India, om het mee te smokkelen naar India en het daar op de markt aan te bieden. Volgens Thomson Reuters GFMS zal er dit jaar naar schatting 40% meer goud gesmokkeld worden dan vorig jaar, omdat hogere importheffingen en beperkingen het steeds aantrekkelijker maken om goud via onofficiële kanalen binnen te halen.

Importbeperking

Het document beschrijft in hoofdlijnen de werking van het nieuwe quotum op de import en export van goud, waarover Goudstandaard laatst al berichtte. Importeurs moeten 20% van hun totale import reserveren voor de export, zodat het tekort op de betalingsbalans beperkt blijft. In het document van de Indiase centrale bank staat stap voor stap uitgelegd hoe het quotum werkt.

Import of Gold by Nominated Banks /Agencies/Entities

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Een gedachte over “Exclusief: India verbiedt import van gouden munten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *