Zilver kent tal van industriële toepassingen en kan daarom ook interessant zijn voor beleggers. Scottsdale Bullion & Coins maakte de volgende infographic, waarin de belangrijkste eigenschappen van het metaal beschreven staan. Zilver is een zeer goede geleider en wordt daarom veel gebruikt in onder meer elektronica, zonnepanelen en accu’s. Ook heeft het edelmetaal goede antibacteriële eigenschappen, waardoor het gebruikt kan worden voor waterfilters, verf, kleding en persoonlijke verzorging.

Zilveren munten worden vandaag de dag nergens meer gebruikt als betaalmiddel, maar ze worden nog steeds volop verhandeld op basis van de intrinsieke waarde van het zilver. Oude zilveren guldens en rijksdaalders worden doorgaans verhandeld per kilo, maar er zijn ook verschillende munthuizen die zilveren beleggingsmunten van 1 troy ounce in omloop brengen.

silver-precious-metal-sbcgold1

Infographic: Alle toepassingen van zilver

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar contact@goudstandaard.com of door te bellen naar +31(0)88-4688488.