LBMA maakt goudvoorraden in Londen openbaar

Met ingang van deze zomer gaat de LBMA de totale voorraden goud en zilver van alle opslaglocaties in Londen openbaar maken. Ook de voorraden platina en palladium in opslag zullen op een later moment worden vrijgegeven. De cijfers hebben uitsluitend betrekking op edelmetalen die fysiek in Londen opgeslagen liggen, dus niet op edelmetaal dat vanuit andere locaties aangeleverd kan worden.

Het openbaar maken van deze informatie is een poging de transparantie binnen de goudmarkt te verbeteren, conform de aanbevelingen van de Fair & Effective Markets Review van de Bank of England. De centrale bank en de LBMA hebben in overleg met de verschillende opslagbedrijven in Londenbesloten de voorraden openbaar te maken. Eerder dit jaar begon de Bank of England al inzage te geven in haar eigen goudvoorraden. Daar komen later dit jaar de cijfers van opslaglocaties van bedrijven als Malca-Amit, G4S, Brinks en Loomis bij.

Handelsvolume goud ook openbaar

Met het periodiek openbaar maken van de voorraden goud, zilver, platina en palladium wordt het voor de markt eenvoudiger inzicht te krijgen in de stroom van edelmetalen van en naar Londen. De volgende stap van de LBMA is om inzicht te geven in de hoeveelheid edelmetaal die daar dagelijks verhandeld wordt. Tot op heden kan die informatie op basis van incidentele peilingen en vragenlijsten alleen geschat worden. Londen is wereldwijd het grootste handelscentrum voor goud met een geschat handelsvolume van $18,1 miljard per dag.

400-oz-Gold-Bars-AB-01

Goudkluizen Londen moeten voorraden edelmetaal openbaar maken

gs-logo-breed

Dit artikel wordt u aangeboden door Goudstandaard, uw adres voor de aankoop en verzekerde opslag van edelmetalen. Wilt u goud kopen? Neem dan contact op door te mailen naar [email protected] of door te bellen naar +31(0)88-4688488.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders