Indiase minister komt met maatregelen om goud te ontmoedigen

De Minister van Financiën van India noemde in zijn toelichting op de begroting de passie die de Indiase bevolking heeft voor goud. Maar hij benadrukte tegelijkertijd dat de economie sneller kan groeien als spaarders hun vermogen beschikbaar stellen om uit te lenen aan anderen. Hij zei dat huishoudens meer gemotiveerd moeten worden om te sparen in financiële instrumenten in plaats van goud.

De overheid zal in samenwerking met de Indiase apex bank spaarproducten introduceren die bescherming bieden tegen inflatie. Afgelopen woensdag hield economisch adviseur Raghuram Rajan van de Economic Survey een pleidooi voor het introduceren van nieuwe financiële instrumenten die de vraag naar het goud moeten temperen. Hij zei dat men in een omgeving met een lage inflatie meer belangstelling heeft voor financiële instrumenten dan voor goud. Dat kan de vraag naar goud afremmen.

Van april tot en met december vorig jaar werd er $38 miljard aan goud ingevoerd in India. Over het hele fiscale jaar 2011-2012 had de import van goud een totale waarde van $56,5 miljard.

Bron: Mineweb

Indiase minister Chidambaram Palaniappan van Financien wil alteatieven voor goud aanmoedigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.