ISIS brengt gouden munten in omloop

Deze bijdrage is afkomstig van Hollandgold

Islamitische Staat (IS) is begonnen met de productie van gouden munten. Een Syrische activist die strijdt tegen Islamitische Staat plaatste eerder deze week namelijk afbeeldingen van de munten op social media. De munten vertegenwoordigen bij de actuele goudkoers een waarde van $139, iets meer dan 1/10 troy ounce goud.

Een activist genaamd Abu Ibrahim Raqqawi laat via twitter een aantal foto’s van de deze ‘Islamitische Dinar’ zien. De foto’s zouden ook al verschenen zijn op diverse websites die Islamitische Staat steunen, zo bericht de Telegraph. Op de munten staan de verschillende continenten en zeven tarwestengels afgebeeld. Ook staat er op de muntstukken de tekst afgebeeld: “Islamitische Staat – Een kalifaat gebaseerd op de doctrine van de Profeet”.

islamic-state-coin

Gouden munten van Islamitische Staat gespot

Gouden munten

In november vorig jaar kondigde IS aan nieuwe munten in omloop te brengen, gebaseerd op het oude geldsysteem van de gouden dinar. door in de veroverde gebieden eigen muntstukken in omloop te brengen probeert IS zich naar eigen zeggen te ‘bevrijden van het duivelse wereldwijde economische systeem’.

In totaal bracht IS zeven verschillende muntstukken in omloop, waarvan twee gouden, drie zilveren en twee koperen exemplaren. Gedetailleerde specificaties van de munten zijn niet bekend. Ook weten we niet of de munten voor de goudwaarde of voor een nominale waarde verhandeld worden en hoeveel van deze muntstukken er in omloop zijn gebracht.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tijdelijk 1000 euro gratis trading fees bij onze favo exchange...

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders