Willem Buiter: “Goud interessant bij negatieve rente”

Willem Buiter, de hoofdeconoom van de Amerikaanse bank Citigroup, blijkt minder negatief te zijn over goud dan we tot voor kort dachten. In een interview met het Chinese Epoch Times zegt hij dat goud absoluut een plek verdient in een goed gespreide beleggingsportefeuille, terwijl hij het edelmetaal eerder nog bestempelde als een zesduizend jaar oude bubbel.

Volgens Buiter is goud interessant in tijden van onzekerheid, zeker als er sprake is van negatieve rente op fiatgeld. Hij blijft kritisch over het edelmetaal, maar geeft in het gesprek met Epoch Times aan dat hij wel begrijpt waarom men positief is over goud kopen. Eind 2014 zei Willem Buiter nog dat goud even waardeloos is als bitcoins.

“Als valuta negatieve rente hebben, dan is de munt met de minste negatieve rente de beste. En in tijden van onzekerheid zal de oude traditie van goud als veilige asset zichzelf bevestigen. Goud is een 6.000 jaar oude bubbel en ik zou niet de confrontatie opzoeken met een 6.000 jaar oude bubbel. Goud is in tijden van onzekerheid, zeker met negatieve rente, zeer interessant.”

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders