Shanghai Gold Exchange bereikt recordomzet

De goudprijs was bij het sluiten van de handel 327,25 yuan per gram, tegenover 336,75 yuan bij sluiting van de handel op 8 februari, de slotkoers voor de vakantie. “Chinese beleggers keerden terug op de markt na hun vakantie en de daling van de goudprijs van afgelopen week werd door de Chinese beleggers, die nog steeds enthousiast zijn over goud, gezien als een goed koopmoment”, zo verklaarde handelaar Qu Mingyu van Bank of China Ltd., de vierde grootste bank in Shanghai tegenover Bloomberg.

De goudprijs zakte afgelopen week met meer dan 3%, de grootste wekelijkse prijsdaling sinds mei vorig jaar. De goudprijs in euro's staat momenteel op het laagste punt sinds mei vorig jaar. Als de goudprijs onder de €1.209 per troy ounce sluit is dat de laagste slotkoers voor het gele metaal sinds 24 oktober 2011. De consolidatiefase van goud duurt bijzonder lang en bewijst dat het aankopen van fysiek goud alleen interessant is voor iedereen die een lange termijn visie hanteert.

Vergeleken met eind november 2011 is de goudprijs in euro's netto gelijk gebleven, terwijl de AEX index over die periode gezien een kwart hoger staat. De fundamentele reden om goud in de portefeuille op te nemen (geldontwaarding) blijft onverminderd van kracht, maar dat zien we vooralsnog niet terug in de prijzen.

Goudprijs is bijna terug op het niveau van eind november 2011 (Bron: Goudstandaard)

De Shanghai Gold Exchange (Afbeelding via Insajder.si)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.