“Premie op goud in India naar $180 per troy ounce”

Het trouwseizoen is weer begonnen in India en dat betekent een impuls voor de goudmarkt. Traditioneel geeft men dan gouden munten of sieraden cadeau, maar door de importbeperkende maatregelen en door de hoge invoerheffing is het aanbod goud bij veel kleine juweliers aan het opdrogen. Volgens Mineweb steeg de premie op sommige plaatsen de afgelopen week naar $180 per troy ounce boven de spotprijs in Londen.

Aanbod sloopgoud daalt sterk

Tijdens het Navrati festival eerder dit jaar stegen de premies op goud naar $70 per troy ounce. Tijdens dat festival is het een goed gebruik om oud familiegoud naar de juwelier te brengen en om te laten smelten voor nieuwe sieraden. Er werd toen naar verhouding minder nieuw goud gekocht dan nu. Omdat de beschikbaarheid van goud in India de afgelopen maanden is verslechterd doet men minder snel afstand van oud goud. Dat merkt ook Haresh Soni van de All India Gems and Jewellery Trade Federation:

“Er is een aanzienlijke daling zichtbaar in de handel van sloopgoud. Juweliers kopen niet graag nieuw goud tegen hoge premies en halen daarom steeds meer goud weg uit de sloopmarkt. De vraag naar goud is zo groot dat de premies soms wel met $10 tot $20 per dag stijgen. Er zijn zelfs wachtrijen van handelaren die goud willen kopen.”

Juweliers getroffen door de hogere premie op goud

Ook goudhandelaar Vasu Acharya ziet een nijpend tekort aan goud: “De verkoop van goud goud is aanzienlijk afgenomen. Door de vele restricties op de import van goud kunnen juweliers niet meer op het importkanaal vertrouwen om voorraden aan te vullen. Dit heeft een tekort aan goud in de markt tot gevolg gehad, net nu het trouwseizoen begonnen is.”

“De premies kunnen over de $200 per troy ounce gaan als de overheid haar importbeperkingen niet versoepelt. Er moet direct actie ondernomen worden, anders moeten veel juweliers hun deuren sluiten”, zo verklaarde goudhandelaar Bachhraj Bamalwa die spreekt namens 300.000 juweliers en goudhandelaren in India.

Indiase juweliers moeten steeds hogere premie op goud doorberekenen

Indiase juweliers moeten steeds hogere premie op goud doorberekenen

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders