George Soros verkoopt positie in goud

Miljardair George Soros heeft in het tweede kwartaal winst genomen op een groot deel van zijn positie in goud. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de Securities and Exchange Commission, de toezichthouder op de Amerikaanse aandelenmarkt. Het beleggingsfonds van George Soros stapte begin dit jaar nog voor $123,5 miljoen in goud, door 1,05 miljoen aandelen van het goud-ETF GLD te kopen. Maar in het tweede kwartaal nam hij al winst door zijn positie in het goudfonds terug te brengen naar 240.000 aandelen.

Ook verkocht Soros een groot gedeelte van zijn aandelen in Barrick Gold. Had zijn fonds in het eerste kwartaal nog 19,4 miljoen aandelen in dit mijnbouwbedrijf, in het tweede kwartaal waren dat er nog maar 1,07 miljoen. De goudmijnsector is in de eerste helft van dit jaar meer dan in waarde verdubbeld op de beurs, omdat de winstgevendheid van deze bedrijven door de stijging van de goudkoers sterk verbeterde.

“Beleggers zijn weer meer goudmijnaandelen aan het verkopen, omdat deze aandelen in de eerste helft van dit jaar aanzienlijk meer rendement hebben opgeleverd dan het goud. Daarmee is niet gezegd dat sommige beleggers negatief zijn geworden over goud en de goudmijnen, maar dat ze gewoon een kans zien om wat winst te nemen”, zo verklaarde Tai Wong van BMO Capital Markets tegenover Reuters.

George Soros neemt winst op goud

Paulson houdt positie in goud vast

Terwijl George Soros een gedeelte van zijn goudportefeuille in de verkoop deed hield miljardair John Paulson vast aan zijn positie. Uit de cijfers van de Amerikaanse toezichthouder blijkt dat beleggingsfonds Paulson & Co nog steeds 4,78 miljoen aandelen GLD in de portefeuille heeft, goed voor een waarde van $603,9 miljoen. Ook hield hij in het tweede kwartaal vast aan zijn posities in de goudmijnen IAMGold en RandGold, terwijl hij een deel van zijn aandelen in AngloGold Ashanti en NovaGold Resources in de verkoop deed.

John Paulson stapte begin 2009 in goud en zag de waarde van deze positie in ruim twee jaar tijd met 70% stijgen. Daarna begon de goudprijs weer te dalen, maar dat was voor de miljardair geen reden om zijn positie in het edelmetaal te verkopen. Door de negatieve rente en een verdere verruiming van het monetaire beleid van centrale banken is de prijs van goud dit jaar met ongeveer 25% gestegen.

hollandgold-logo

Deze bijdrage wordt u aangeboden door Hollandgold

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders