Grafieken: De goudreserves van Europese landen (1999-2011)

Aan de hand van een uitgebreide tabel op de website van de Oostenrijkse centrale bank heeft Marketupdate een aantal grafieken in elkaar gezet. Deze grafieken geven in één oogopslag weer hoe de goudreserves van verschillende Europese landen zich in de periode van 1999 tot en met 2011 hebben ontwikkeld.

Onderstaande grafieken kunnen aangeklikt worden voor een grotere versie. De eerste grafiek geeft de cumulatieve goudvoorraad aan van een groot aantal Europese landen, plus de goudvoorraad van de ECB. Hierop is te zien dat ook Europese landen de afgelopen twaalf jaar netto wat goud verkocht hebben. Maar omdat de goudprijs in die periode van €300 naar €1300 per troy ounce is gegaan is de waarde van het goud op de balansen van centrale banken toch gestegen. De data van onderstaande grafieken kunt u zelf downloaden van de website van de Oostenrijkse centrale bank.

De twee onderstaande grafieken laten de goudvoorraad per land zien, vanaf 1999 tot en met 2011. Deze grafiek laat zien welke landen gedurende deze periode goud hebben verkocht. Vooral Zwitserland, Frankrijk, Nederland, Spanje, Portugal en Oostenrijk hebben een aanzienlijk gedeelte van hun goudvoorraad in de verkoop gedaan. De eerste grafiek geeft voor de volledigheid alle landen weer, bij de tweede grafiek zijn de vier landen met de grootste goudreserve eruit gelaten om meer inzicht te kunnen geven in de voorraadontwikkeling van de landen die relatief weinig goud hebben.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders