Amerikaanse staat Wyoming wil goud opnemen in reserves?

In de Amerikaanse staat Wyoming zijn drie nieuwe wetsvoorstellen ingediend om goud standaard op te nemen in verschillende collectieve beleggingsfondsen. Met een nieuwe wetsvoorstel genaamd ‘Wyoming Sound Money Trust Act’ (HB174) wil men de autoriteiten verplichten om standaard tien procent van het vermogen van het mijnbouwfonds in fysiek edelmetaal te beleggen. Dit publieke fonds beheert ruim $8 miljard aan vermogen dat door de mijnbouwsector is vergaard.

Een ander wetsvoorstel, de Wyoming Sound Money Pension Act (HB156), probeert hetzelfde doel te bereiken met het publieke pensioenfonds. Initiatiefnemer Mark Jennings wil dat het fonds standaard 10% van het vermogen in edelmetalen aanhoudt. En dan is er ook nog een derde wetsvoorstel, genaamd de Wyoming Sound Money Reserve Act (HB190). Dit wetsvoorstel moet ervoor zorgen dat ook de ‘Stabilization Reserve Account’ van de staat standaard tien procent in goud en zilver bewaart.

Goud en zilver als veilige haven?

De initiatiefnemers van deze drie wetsvoorstellen zijn van mening dat de staat meer diversificatie moet aanbrengen. Door een deel van het vermogen in edelmetalen te beleggen kan men zich beter beschermen tegen inflatie en tegenslagen op de aandelenmarkt. Ook wijzen de voorstanders erop dat edelmetalen geen tegenpartij risico kennen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld obligaties.

Cijfers van de World Gold Council laten zien dat goud weinig correlatie heeft met andere soorten beleggingen. Dat maakt het edelmetaal erg geschikt voor diversificatie, zowel voor private als publieke beleggingsfondsen.

Goud en zilver als betaalmiddel?

Vorig jaar werd in Wyoming de Legal Tender Act (HB103) aangenomen, waarmee goud en zilver de status van wettig betaalmiddel kregen. Ook werden daarmee alle belastingen op deze edelmetalen geschrapt. Daardoor kunnen gouden en zilveren munten op dezelfde manier behandeld worden als de Amerikaanse dollar. Met ingang van 1 juli 2018 kan men daar zonder belasting goud kopen en verkopen.

In verschillende Amerikaanse staten worden goud en zilver al erkend als wettig betaalmiddel. Vooral in de Staten in het midden van de Verenigde Staten zijn edelmetalen populair. Gouden en zilveren munten worden daar gezien als vorm van vrijheid en als bescherming van vermogen tegen inflatie.

Verschillende Amerikaanse staten behandelen goud en zilver inmiddels als wettig betaalmiddel

Dit artikel verscheen eerder op Holland Gold
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo