Britse Royal Mint zag verkoop gouden munten in april verdrievoudigen

De daling van de goudprijs zorgde wereldwijd voor een ongekende vraag naar fysiek edelmetaal. Daar hebben we op Marketupdate veel aandacht aan geschonken. De vraag is zelfs zo groot dat de US Mint tijdelijk geen bestellingen meer aanneemt voor de 1/10 troy ounce gouden Eagle muntstukken. Bloomberg Businessweek schrijft dat ook munthuizen in Istanbul problemen hebben om aan de vraag te voldoen. Standard Chartered Plc. liet eerder deze week weten dat de zendingen van fysiek goud richting India afgelopen week 20% hoger lagen dan het oude record en dubbel zo hoog als het totaal van de week daarvoor.

“De vraag is hoe lang dit nog kan duren”, aldus analist Dan Smith van Standard Chartered Plc. Hij vervolgt: “Veel mensen stappen nu in door de lage goudprijs, maar zullen waarschijnlijk even weg blijven als de prijs weer gestegen is en ze hun goudvoorraad hebben aangevuld”. 

Royal Mint

De Britse Royal Mint staat nog steeds in de schaduw van de Amerikaanse, Canadese en Australische munthuizen, maar daar moet binnen enkele jaren verandering in komen. De Royal Mint hanteert een groeistrategie en heeft zich als doel gesteld één van de grootste ter wereld te worden. Vorig jaar besloot de Royal Mint haar Brittannia beleggingsmunten op te waarderen naar een zuiverheid van 24 karaat. Kort daaa presenteerde de Royal Mint haar eigen opslagdienst voor edelmetalen.

Britse Royal Mint zag vraag naar haar Brittannia beleggingsmunten in april sterk toenemen

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *