India wil productie goudmijnen opschroeven

india-gold-productionDe Indiase regering wil de binnenlandse goudproductie opschroeven en gaat daarom tachtig nieuwe vergunning uitgeven om oude mijnen opnieuw op te starten, zo meldt de Guardian. De regering denkt dat er voor ongeveer $2,5 miljard aan goud uit deze mijnen gehaald kan worden en wil deze bronnen weer aanboren om de import van goud terug te dringen.

India is een van de grootste afnemers van goud ter wereld met een jaarlijkse vraag van ongeveer 1.000 ton. Dit goud moet bijna allemaal geïmporteerd worden, omdat de goudmijnsector van India slechts een paar ton goud per jaar uit de grond haalt. De import van goud is al jaren een probleem voor de Indiase regering, omdat het zorgt voor een chronisch tekort op de betalingsbalans.

De afgelopen jaren heeft India op veel verschillende manieren geprobeerd de import van het edelmetaal te beperken. Zo werd goud kopen ontmoedigd door een steeds hogere importheffing op goud, oplopend tot meer dan tien procent. Ook heeft de regering meerdere keren geprobeerd het edelmetaal van huishoudens en tempels te ‘mobiliseren’, door goudrekening en goudgedekte obligaties te introduceren die rente geven op goud.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders