Deutsche Bank opent 200 ton goudopslag in Singapore

Deutsche Bank ziet kansen in deze markt, want de nieuwe locatie voor goudopslag in Singapore is de op één na de grootste van de bank. “Er is een toenemende belangstelling voor fysiek goud als beleggingsobject”, zo verklaarde vermogensbeheerder Mark Shallwood van Deutsche Asset & Wealth Management tegenover Reuters.

Traditionele opslaglocaties voor goud zitten in Londen, New York en Zurich. Deutsche Bank zag een kans om een deel van de opslag te diversifiëren richting Zuidoost-Azië. “De tijd is rijp voor een opslaglocatie in deze regio. We geloven dat Singapore goed gepositioneerd is om zich te ontwikkelen tot een aanvullend handelsplatform op de traditionele locaties”, zo verklaarde Smallwood.

Het nieuwe gouddepot van Deutsche Bank is gelokaliseerd in Singapore Freeport, een aan het vliegveld grenzend warenhuis voor kostbaarheden als edelmetalen, wijnen en kunst. Deutsche Bank huurt de opslagruimte in Singapore van Malca-Amit, een aanbieder van opslagfaciliteiten voor edelmetaal.

JP Morgan opende in 2010 al een depot voor goudopslag in Singapore, ook bij het vliegveld. Deutsche Bank verhandelt, financiert en distribueert al fysiek goud in Singapore. Door ook opslag aan te bieden maakt ze haar dienstverlening compleet.

Bron: Mineweb

Deutsche Bank opent goudopslag locatie in Singapore

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met FINST, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders