Goudprijs naar hoogste niveau sinds juni 2017

De goudprijs steeg dinsdag naar meer dan €36.800 per kilo en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim anderhalf jaar tijd. De prijs van het edelmetaal zit nu al vier maanden in een opwaartse trend, geholpen door de correctie op de aandelenmarkt en zorgen over de groei van de Chinese economie. Ook heeft goud palladium weer ingehaald, waarmee het edelmetaal haar rol als vluchthaven bevestigt.

De beurzen hebben een deel van het verlies van eind vorig jaar verwerkt, maar daarmee zijn de zorgen over de wereldeconomie nog niet verdwenen. Dat bleek ook tijdens de bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos. Daar stond het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China opnieuw hoog op de agenda.

Goudprijs in opwaartse trend

Sinds het dieptepunt van €32.700 per kilo in september is de goudprijs met ruim 12,7% gestegen. Ook zilver liet de afgelopen vier maanden een sterke stijging zien, al ligt de prijs van dit edelmetaal met €445 per kilo nog steeds beneden het niveau van anderhalf jaar geleden.

Beleggers lijken op dit moment dus hun voorkeur te geven aan het gele metaal, want ook blijkt uit de relatief hoge goud/zilver ratio. Op het moment van schrijven krijg je 82,66 troy ounce zilver voor iedere troy ounce goud.

Goudprijs naar hoogste niveau sinds juni 2017 (Bron: Goudstandaard)

Zilverprijs stijgt ook, maar moet van ver komen (Bron: Goudstandaard)

Volg Marketupdate nu ook via Telegram

Waardeert u de artikelen en analyses op onze site, steun ons dan met een eenmalige of periodieke donatie. Met uw donatie kunnen we mooie artikelen blijven schrijven en worden we minder afhankelijk van inkomsten uit advertenties. Klik hier om te doneren!
Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *