UBS verwacht stijging goudprijs naar $1.300

Volgens grondstoffenspecialist Wayne Gordon van UBS Wealth Management kan de goudprijs de komende drie maanden verder stijgen tot $1.300 per troy ounce. De belangrijkste drijfveren die goud de afgelopen maanden in een opwaartse trend brachten stijgen zijn volgens hem nog steeds intact, zo zegt hij in een interview met Bloomberg. Zo ziet hij een oplopende inflatie en hogere inflatieverwachtingen, waardoor de reële rente verder onder nul terechtkomt. Dat is traditioneel een zeer positief signaal voor edelmetalen.

De analist van UBS ziet tekenen dat de inflatie verder zal toenemen. Enerzijds door looninflatie en een stijging van de olieprijs en anderzijds door het beleid van de president Trump. De nieuwe Amerikaanse president wil de belastingen verlagen en tegelijkertijd meer investeren in infrastructuur, twee maatregelen die de inflatie verder zullen aanjagen. Deze maatregelen zullen vanaf 2018 effect gaan hebben op de Amerikaanse economie en op de inflatiecijfers.

Dollar versus euro

Waye Gordon is voor de langere termijn negatief over de dollar, omdat het mogelijke positieve effect van het beleid van Trump nu al in de munt verwerkt is. Ook wordt de euro op dit moment tegengehouden door onzekerheid over de uitkomst van verschillende verkiezingen in Europa. Beleggers nemen daardoor meer afstand ten opzichte van de euro en geven daarom op dit moment nog de voorkeur aan de Amerikaanse dollar.

Verdwijnen deze zorgen over een paar maanden naar de achtergrond, dan kan de euro volgens analist Gordon opnieuw aan terrein winnen. De Europese economie doet het een stuk beter dan een paar jaar geleden, terwijl de Amerikaanse economie momenteel worstelt met oplopende schulden en een negatieve reële rente. Deze factoren kunnen later dit jaar volgens hem wel eens positief uitpakken voor de euro. Een stijging van de euro ten opzichte van de dollar betekent dat goud in euro’s gezien weer wat goedkoper wordt. Vorige week bereikte de goudprijs in euro het hoogste niveau in bijna vijf maanden.


Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *