Verhandeld volume zilvermarkt wijst mogelijk op bodemvorming?

Gisteren werd een recordvolume aan zilvercontracten verhandeld en zakte de prijs van het edelmetaal weg tot het laagste punt sinds juli vorig jaar. Als we er een grafiek van de afgelopen twee jaar bij pakken zien we dat er in augustus vorig jaar voor het laatst een dergelijk hoog volume aan zilvercontracten verhandeld werd. Kort daaa volgde een krachtige rally, die de zilverprijs in iets meer dan een maand tijd van $28 naar $35 per troy ounce bracht. als de geschiedenis zich herhaalt en de 'spike' in het aantal verhandelde contracten een indicator is voor de zilvermarkt, dan zouden we opnieuw een rally kunnen zien.

Uiteraard kunnen we vandaag de dag nog niets met deze informatie, maar het is interessant om te zien hoe de zilverprijs zich de komende weken zal ontwikkelen. Men kan een verklaring vinden bij een dergelijk patroon, want er zijn verschillende aanwijzingen van manipulatie in de zilvermarkt. In het verleden hebben we meerdere malen geschreven over de manier waarop sommige handelaren op gezette tijden de markt overspoelen met nieuwe contracten zilver, waardoor de prijs onderuit gaat. Het massaal 'dumpen' van zilvercontracten is geen logische actie, omdat het de waarde van de onderliggende waarde sterk onderuit haalt. Een meer gedoseerde verkoopgolf kan door de markt beter opgevangen worden en levert de verkopende partij meer op.

Men kan tot de conclusie komen dat de zilverprijs zo ver omlaag gebracht wordt met deze 'interventies' dat nieuwe kopers zich weer melden op de markt. We blijven de ontwikkeling in de gaten houden. Enige voorzichtigheid is geboden, want aankomende maandag lopen er veel opties op zowel goud- en zilvercontracten af op de COMEX. Vaak worden de prijzen van goud en zilver vlak voor deze datum even sterk omlaag gedrukt, zodat veel optiehouders hun winst zien verdampen.

Onderstaande afbeeldingen zijn afkomstig van SilverDoctors.

Zilverprijs is de afgelopen weken sterk gedaald, geeft het recordvolume van gisteren een bodem aan?

In de zomer van vorig jaar zagen we ook een piek in volume zilvercontracten, daaa steeg de prijs met meer dan 20%

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.