Zilverprijs stijgt 6,5% in drie dagen

De zilverprijs is de afgelopen drie dagen met 6,5% gestegen tot €461 per kilogram. Dat is het hoogste niveau sinds oktober vorig jaar. Ook doet zilver het opeens veel beter dan goud, want de goudprijs steeg in dezelfde periode met slechts 1,6% naar €1.105 per troy ounce. Een verklaring voor de plotselinge uitbraak van zilver hebben we niet kunnen vinden, maar als we naar de langere termijn kijken was een inhaalslag voor zilver vroeg of laat wel te verwachten.

zilverprijs-goudstandaard

Zilverprijs stijgt 6,5% in drie dagen (Grafiek van Goudstandaard)

Goud/zilver ratio

Sinds het begin van dit jaar maakte goud een indrukwekkende rally van ongeveer 20%, maar bleef de zilverprijs achter. Daardoor steeg de goud/zilver ratio naar meer dan 80:1. Voor de prijs van een troy ounce goud koop je momenteel dus tachtig troy ounce zilver. Kijken we naar de lange termijn grafiek, dan zien we dat deze ratio in 2003 en 2008 al eerder bereikt werd. In beide gevallen volgde een periode waarin zilver juist meer waard werd ten opzichte van goud.

Voor technisch analisten is zilver momenteel erg interessant om te volgen. Twee keer eerder draaide de markt in het voordeel van zilver, nadat een goud/zilver ratio van 80:1 bereikt werd. Uiteraard kan de ratio ook nog verder oplopen. Dat gebeurde bijvoorbeeld in 1991 en 1941, toen een troy ounce goud op de top bijna evenveel waard was als 100 troy ounce zilver. De volgende grafiek van Macrotrends laat de ratio van de afgelopen honderd jaar zien.

gold-to-silver-ratio-historical-chart-2016-04-12-macrotrends

Goud/zilver ratio van de afgelopen honderd jaar (Bron: Macrotrends)

hg-banner-863x263-carre

Reclame: Denkt u dat het momenteel interessant is om te beleggen in zilverBij Hollandgold krijgt u bij aanschaf van zilveren munten twee gratis kaarten voor de theatervoorstelling ‘Door de bank genomen’. Klik hier voor meer informatie.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo