China importeerde in augustus 131,4 ton goud

In augustus heeft China bruto 131,4 ton goud geïmporteerd vanuit Hong Kong, een kleine stijging ten opzichte van de 129,2 ton goud in de maand juli. De cijfers hebben betrekken op de import van zowel zuiver goud als sloopgoud, zo meldt Bloomberg. Omdat er maandelijks ook goud van China richting Hong Kong gaat valt de netto import wat lager uit. Dat cijfer kwam in de maand augustus uit op 110,2 ton, een kleine daling ten opzichte van het netto cijfer van 113,2 ton een maand eerder.

China koopt in 2013 recordhoeveelheid goud

In de eerste acht maanden van dit jaar importeerde China 95% meer goud dan in dezelfde periode van vorig jaar. Sloeg de weegschaal vorig jaar tot en met augustus nog 512 ton uit, dit jaar werd er in dezelfde periode al een bruto gewicht van 998,6 ton goud ingevoerd. Netto staat de totale import van goud over 2013 op 716,6 ton, waarmee China nog steeds kans maakt om de mijlpaal van 1.000 ton goud te passeren. Daarvoor moeten de Chinezen de komende maanden bijna evenveel goud kopen als ze in de afgelopen vier maanden gedaan hebben.

China zal India dit jaar passeren als grootste afnemer van goud op de wereldwijde goudmarkt. Deze twee giganten zijn samen verantwoordelijk voor bijna de helft van de wereldwijde vraag naar het gele edelmetaal. De afgelopen jaren was de Indiase goudmarkt nog de grootste ter wereld, maar door verschillende handelsbeperkingen en belastingen op goud valt de import daar iets lager uit. Dat terwijl China juist een stimulerend beleid voert ten aanzien van goud.

Chinese goudmarkt wordt volwassen

Onlangs werd bekend dat China meer handelsbeperkingen op goud zal versoepelen, waardoor er naar verwachting nog makkelijker in goud gehandeld kan worden. Ook Chinese goudmijnen die meer dan 10 ton goud per jaar produceren krijgen in de toekomst een licentie om goud te verhandelen op de Shanghai Gold Exchange.

Onderstaande grafiek heeft betrekking op de bruto importcijfers van 2012 en 2013 en is gebaseerd op cijfers die Bloomberg maandelijks publiceert en die Zero Hedge doorgaans ook snel in een grafiek weet te verwerken. Over heel 2012 importeerde China bruto 834,5 ton goud, zie ook dit artikel uit ons archief.

Bruto import goud China vanuit Hong Kong

Chinese bruto import van goud vanuit Hong Kong (klik op de grafiek voor een grotere versie)

Goudstandaard seminar

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

4 gedachten over “China importeerde in augustus 131,4 ton goud

 • 8 oktober 2013 om 16:24
  Permalink

  ik ben benieuwd wanneer die importen dalen…niet ten gevolge van verminderde vraag, maar verminderd aanbod! Als goud lastiger uit de markt gehaald wordt, dan moet vroeg of laat de goudimport teruglopen. Dat gegeven zal wellicht aangegrepen worden om te doen voorkomen alsof de bull-markt voorbij is….

  Beantwoorden
  • 8 oktober 2013 om 16:39
   Permalink

   Je snijdt een goed punt aan (mag ik je zeggen?). Goedkoop goud uit de goudmijnen is nodig om de stroom van goud richting exporterende landen op gang te houden. Zo lang landen als China, Rusland, Turkije, Kazachstan en Zuid-Korea goedkoop goud kunnen blijven kopen kan de dollar haar positie vasthouden.

   Raakt op een gegeven moment het aanbod van makkelijk goud uitgeput, dan gaat men bieden op het goud dat reeds in sterke handen is. Dat zal denk ik een prijsexplosie teweeg brengen.

   Beantwoorden
 • 9 oktober 2013 om 07:25
  Permalink

  Wat mij verwondert is dat het Duitsland 7 of meer jaren kost om wat goud vanuit de US richting Frankfurt te krijgen terwijl China dit blijkbaar in een aantal maanden voor elkaar krijgt om dezelfde hoeveelheid te importeren.

  Wat zegt dit?

  Beantwoorden
  • 12 oktober 2013 om 18:28
   Permalink

   Dar zegt dat de US het goud van de Duitsers niet meer hebben en dat ze het zelf gaan moeten kopen op de markt.

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders