Strateeg Société Générale: Goudprijs naar $10.000

De goudprijs zal volgens Edwards stijgen naar meer dan $10.000 per troy ounce, terwijl de rente op Amerikaanse 10-jaars staatsleningen  onder de 1% zal zakken door het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank. De strateeg van SocGen zegt dat de ervaring van de afgelopen dertig jaar hem geleerd heeft dat markten volatieler zijn geworden door ingrepen van overheden en centrale banken.

Het interventiebeleid begint zich tegen de beleidsmakers te keren, zo meent Edward. Het standpunt dat hij inneeemt ten aanzien van goud is radicaal anders dan het standpunt dat Societe Generale uidraagt. Eerder deze maand schreven we nog dat de bank rekening houdt met een koersdoel voor goud van $1.265 per troy ounce. In de zomer van vorig jaar was SocGen overigens nog zeer positief over goud, toen spraken analisten van de bank de verwahting uit dat de goudprijs nog vijf keer over de kop zou kunnen gaan.

Edwards denkt dat het stimuleringsbeleid van centrale banken op den door voor een zeer hoge inflatie zal zorgen, zo lezen we op Businessinsider. Die inflatie zal weerspiegeld worden door de stijging van de goudprijs.

Albert Edwards verwacht goudprijs van meer dan $10.000 per troy ounce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.