Waarom de Comex niet belangrijk is….

Wie de verschillende blogs over edelmetalen al enige jaren volgt zal ongetwijfeld gehoord hebben van de Comex, de beurs waar handelaren op papier goud en zilver verhandelen. Het is een markt waar de verkopers zilver aanbieden dat ze niet hebben en waar de kopers zilver vragen dat ze niet kunnen betalen. Het is handel in derivaten die vrijwel geen binding hebben met de fysieke zilvermarkt en de fysieke goudmarkt. En net als met alle andere derivaten kunnen ook claims op goud en zilver immers tot in het oneindige verstrekt worden. Dat is ook de reden dat we niet hoeven te vrezen voor een ‘short squeeze’ of een ‘default’ van de Comex.

Toch wordt dit verhaal keer op keer uit de kast gehaald als argument om goud of zilver te kopen. MomentsinTrading maakte een compilatie waar we eigenlijk niets meer aan toe kunnen voegen…

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “Waarom de Comex niet belangrijk is….

  • Dit gebeurden er in de jaren 80 de gebroeders Hunt, Nelson Bunker en William Herbert Hunt, wilden de zilvermarkt volledig klem in minder dan een decennium waren ze erin geslaagd om de prijs van zilver kunstmatig van $2 per ounce begin jaren 70 naar $50 per ounce begin jaren 80 op te drijven.

    30 JAAR LATER.

    Begin van de 21e eeuw kwamen een aantal hedgefondsmanagers bij elkaar met het zelfde doel als de gebroeders Hunt in minder dan een decennium waren ze erin geslaagd om de prijs van zilver kunstmatig van $4,50 per ounce begin 21e eeuw op te drijven naar $47,50 per ounce.

    Maar koop lekker bij leg het in een kast en als je nog leeft over een jaar of dertig maak je misschien wat winst als de volgende groep zich aan dient met de zelfde truc als de Hunt broeders en de hedgefondsmanagers.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *