Slecht banencijfer ADP zet goud en zilver lager

De financiële markten werden een maand geleden ook al teleurgesteld door de cijfers van ADP, want toen kwam het aantal nieuwe banen ook veel lager uit dan waar analisten op rekenden. Zero Hedge merkt op dat de banencijfers van maart en april samen 100.000 lager zijn uitgekomen dat waar men aanvankelijk rekening mee hield.

Van de 119.000 nieuwe banen kwamen er 50.000 voor rekening van kleine bedrijven, werden er 26.000 ingevuld door middelgrote bedrijven en waren er 43.000 toe te schrijven aan grote bedrijven. Helaas kwam het herstel niet uit de maakindustrie, want daar gingen in vergelijking met een maand eerder tienduizend banen verloren. Financiële dienstverlening en constructie waren goed voor respectievelijk 7.000 en 15.000 nieuwe banen. In het zakenleven werden 20.000 nieuwe banen toegevoegd in de maand april, terwijl transport en handel de afgelopen maand goed was voor 29.000 nieuwe banen.

Het cijfer van 119.000 nieuwe banen zet ons opnieuw aan het denken over het herstel van de Amerikaanse economie. Het cijfer was veel lager dan de gemiddelde banengroei van de afgelopen zes maanden, namelijk 185.000 per maand. Een banengroei van 119.000 is ook niet voldoende om de groei van de beroepsbevolking bij te houden.

Goud en zilver omlaag

Slecht nieuws over de arbeidsmarkt zet de goudprijs in dollars 1,47% lager op $1.450 per troy ounce en laat de zilverprijs met 3,04% zakken naar $23,41 per troy ounce. Hoewel we het verband tussen de Amerikaanse arbeidsmarkt en de prijs van goud en zilver niet kunnen aantonen valt het ons op dat de prijzen van goud en zilver vaak sterk reageren op dit soort cijfers. De prijzen van beide edelmetalen stonden vanmorgen al wat onder druk, als gevolg van een tegenvallend cijfer over de Chinese economie. De inkoopmanagers index (PMI) kwam uit op 50,60, terwijl men een cijfer van 51 verwachtte. Dit cijfer is gebaseerd op een enquête die 700 Chinese bedrijven iedere maand invullen.

Banencijfer van ADP valt opnieuw tegen

Cijfers van loonstrookjesverwerker ADP goede indicator voor het officiële banencijfer van de BLS

Infographic van ADP met de cijfers van april 2013

Goudprijs zakt verder weg na teleurstellend banencijfer VS

Ook de zilverprijs gaat onderuit op het slechte nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.