US Mint verkocht in april 4 miljoen Silver Eagle munten

Ondanks het feit dat er zoveel zilveren munten geproduceerd en verkocht zijn is er nog steeds sprake van krapte in de markt. Leveranciers kunnen de Silver Eagle moeilijk leveren, omdat de vraag naar de munten sinds de prijsdaling van twee weken geleden explosief gestegen is. Het vorige verkooprecord voor april werd twee jaar geleden neergezet, toen de zilverprijs naar $48 per troy ounce steeg. In die maand verkocht de US Mint 2.819.000 Silver Eagle munten. Het oude record is dit jaar dus met bijna 45% overtroffen.

Gezien het aantal bestellingen dat in de wachtrij staat kan men verwachten dat de productie van de US Mint ook in de maand mei op volle toeren zal draaien. Als de productie van de US Mint in dit tempo doorgaat zullen er over heel 2013 ongeveer 55 miljoen Silver Eagle munten geproduceerd worden. We weten natuurlijk niet hoe de markt zich later dit jaar zal ontwikkelen, maar de kans lijkt groot dat het oude record van bijna 40 miljoen Silver Eagles uit 2011 overtroffen zal worden.

15,6 ton aan gouden munten

Ook de gouden munten van de US Mint gingen als warme broodjes over de toonbank. In de maand april werd er voor 209.500 troy ounce aan Gold Eagle en Gold Buffalo munten verkocht. Dat was meer dan in januari, toen er 150.000 troy ounce aan gouden munten van de band rolde. In de maanden februari en maart samen werd er ook niet zoveel goud verkocht als de afgelopen maand. Over heel 2013 staat de teller van de US Mint op 502.000 troy ounce aan gouden munten, omgerekend is dat 15,6 ton aan gewicht. In 2009 had de US Mint rond deze tijd van het jaar ook ongeveer een half miljoen troy ounce aan gouden munten verkocht. Vergeleken met de eerste vier maanden van vorig jaar verkocht de US Mint dit jaar ruim 2x zoveel goud.

De US Mint verkocht in de eerste vier maanden van 2013 een half miljoen troy ounce aan gouden munten

De verkoop van zilveren munten was na vier maanden nog niet eerder zo groot als nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.