Zuid-Afrika gaat $1,1 miljard aan Amerikaans goud smelten

Volgens Howard Craig, directeur van de Rand Refinery, is het niet vreemd dat er grote hoeveelheden goud worden aangeboden bij de Zuid-Afrikaanse smelterij. De Rand Refinery heeft namelijk de capaciteit om ruw goud voor andere landen om te smelten, waaronder de VS. Het bedrijf koopt jaarlijks ongeveer 200 ton goud in, edelmetaal dat uit allerlei verschillende gebieden kan komen. Volgens Howard Craig probeert zijn smelterij goud uit conflictgebieden te vermijden, maar afgezien daarvan komt het metaal uit een groot aantal verschillende gebieden.

Quartz ontdekte de export van goud vanuit de VS richting Zuid-Afrika in recent vrijgegeven handelsdata. Die data liet zien dat het handelsoverschot van Zuid-Afrika met de Verenigde Staten van $402 miljoen in januari plotseling was omgeslagen in een tekort van $689 miljoen in de maand maart. Ook op Marketupdate schreven we daarover.

Bullionstreet kreeg van analisten te horen dat er waarschijnlijk fysieke uitlevering gevraagd is in de futuresmarkt voor goud. Het goud, dat in ruwe vorm werd overgevlogen van de VS naar Zuid-Afrika, zal bij de Rand Refinery worden gesmolten en gezuiverd. De Rand Refinery is de enige leverancier van ‘blanks’ voor de productie van Krugerrand munten. Daaaast maakt de smelterij ook goudbaren voor de inteationale markt.

Rand Refinery gaat 20 ton ruw goud uit de VS smelten en zuiveren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.