Chinezen importeerden in maart 223,5 ton goud

Onderstaande grafiek van Zero Hedge laat zien dat er in de eerste drie maanden van dit jaar veel meer goud geimporteerd werd dan in dezelfde periode van vorig jaar. In februari van dit jaar was de import van goud met 97,1 ton al meer dan dubbel zo hoog als het jaar daarvoor. Ook in maart werd er ruim twee keer zoveel goud van Hong Kong naar het Chinese vasteland gebracht als in dezelfde maand van 2012.

Veel goud dat China importeert komt via doorvoerhaven Hong Kong binnen. Vandaar dat men naar deze cijfers kijkt als indicatie van de Chinese vraag naar fysiek goud. De cijfers hebben betrekking op de bruto import, die nog niet gecorrigeerd is voor eventuele export van goud naar Hong Kong. Vorig jaar was de netto import 30% lager dan het bruto cijfer.

Naar verwachting zal het importcijfer in april opnieuw dat van vorig jaar overtreffen. Na de prijsdaling van 12 en 15 april hoorden we uit verschillende hoeken dat de vraag naar goud explosief was gestegen, ook in India en China. Business Standard schrijft dat de vraag naar fysiek goud vooral de laatste weken erg groot was. Door de toegenomen vraag moesten handelaren meer goudbaren laten invliegen uit Londen en Zwitserland. Goudhandelaar Ronald Leung zei tegenover Reuters dat de import in april waarschijnlijk nog hoger zal zijn dan in maart.

Chinezen importeerden in maart opnieuw veel meer goud dan vorig jaar (Grafiek van Zero Hedge)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *