afval scheiden op kantoor

Waarom jij je afval moet scheiden op kantoor

Op kantoor wordt er veel weggegooid. Denk aan etensresten papier of elektronica. Als er dan zoveel wordt weggegooid, is het welk belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurd. Zo moet het afval op de juiste manier gescheiden worden. In een bedrijf is afvalbeleid van extreem belang.

Wat levert het op voor het bedrijf?

Als een bedrijf ervoor kiest om afval te gaan scheiden op kantoor heeft het een positieve invloed op de duurzaamheid van je onderneming. Daarnaast vinden ook veel werknemers het tegenwoordig belangrijk dat het bedrijf waar ze bij werken zich inzet voor duurzaamheid. Hierdoor biedt je ook loyaliteit voor je werknemers. Ook is het belangrijk voor het schoonhouden van het kantoor. Ga daarom dus voor duurzaam ondernemen.

Welke afvalstoffen vind je op kantoor?

Op kantoor kom je veel verschillende afvalstromen tegen. De meest voorkomende zijn papier en karton, PMD, swill, koffiebekers en tissues. Als deze afvalstromen zijn goed recyclebaar. Het daarom belangrijk dat dit afval wordt ingezameld als monostromen. Wat houdt dat in? Het papier verzamel je bij papier en koffiebekers verzamel je bij koffiebekers. Alles wat overblijft, is restafval en kun je allemaal bij elkaar weggooien. Probeer zo veel mogelijk te scheiden, zodat het hoopje restafval zo klein mogelijk is.

afval scheiden

Tips voor het succesvol scheiden voor afval op je kantoor

Deze volgende stappen kunnen je helpen om je het afval zo goed mogelijk kunnen scheiden op kantoor.

Welke verschillende afvalstromen zijn er op kantoor?

Als bedrijf zijnde, is het belangrijk dat je eerst gaat kijken welke afvalstromen er toegepast kunnen worden op het kantoor. Hier kan dan een lijstje van gemaakt worden. Hier kun je vervolgens een afvalbeleid op af gaan stemmen.

Het beheer van afvalbakken

Als eerste kun je alle prullenbakken weghalen. Het is tijd om grote inzamelmodules op kantoor te gaan plaatsen. Zo is het ook belangrijk dat hierover goed gecommuniceerd wordt naar de medewerkers. Iedereen op kantoor weet dan waar die aan toe is en dit zorgt voor gemak bij het scheiden van het afval. Daarnaast kan er aan ze verteld worden wat de doelstellingen dat het bedrijf wil bereiken door het scheiden van afval. Vergeet ook niet om de afvalbakken regelmatig te legen. Zo heb je aparte bakken voor plastic, papier, GFT en restafval. Ook kun je vertrouwelijk papier laten vernietigen. Daarnaast is het een handige tip er blikjes worden gedronken om die ook apart te verzamelen voor statiegeld. Heb jij een afvalcontainer nodig voor op kantoor?  Dan is een afvalcontainer huren in Roermond een goede oplossing!

Kantoorafval voorkomen

Naast dat er gelet kan worden op het scheiden van afval op een kantoor, is het ook misschien belangrijk om te kijken hoe onnodig afval voorkomen kan worden. Ook dit is een probleem voor het milieu. Er kunnen op dingen gelet worden zoals onnodig printen van documenten of meer gaan kiezen voor duurzame producten die langer mee gaan. Zorg er ook voor dat je collega’s inzicht krijgen van hun eigen afval gebruik op kantoor.

Monitor en verbeter

Het is ook belangrijk om af en toe te monitoren van de hoeveelheid gescheiden afval op kantoor. Zo kan geconcludeerd worden of er af en toe nog wat dingen mis gaan of dat het afvalbeleid op een andere manier moet worden ingedeeld.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *