Paraguayaanse wetgevers presenteren wetsvoorstel voor Bitcoin op 14 juli

Paraguay is de volgende in de rij om nieuwe wetgeving in te dienen die gericht is op cryptocurrencies. De beslissing van El Salvador om Bitcoin in juni als wettig betaalmiddel te accepteren, lijkt wetgevers in andere Latijns-Amerikaanse landen te inspireren om hun mogelijkheden te gaan onderzoeken. Paraguayaans Congreslid Carlitos Rejala en Senator Fernando Silva Facetti zijn van plan om op woensdag 14 juli een wetsvoorstel voor Bitcoin (BTC) in te dienen bij het Congres: Rejala tweette vrijdag: “Ik ben hier om Paraguay te verenigen,” eraan toevoegend dat hij en zijn collega-wetgever een “mega verrassing voor Paraguay en de wereld” aan het plannen zijn.

Hoewel Rejala niet specificeerde wat het wetsvoorstel zou inhouden, willen sommige wetgevers in het land het voorbeeld van El Salvador volgen door Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Op 6 juni liet Rejala zijn volgers op Twitter weten dat digitale activa zouden worden gekoppeld aan “een belangrijk project om Paraguay te innoveren ten overstaan van de wereld”.

Gebaseerd op Rejala’s eerdere verklaringen, zal het aanstaande wetsvoorstel maatregelen introduceren om Paraguay een toonaangevend centrum te maken voor buitenlandse cryptocurrency-investeerders, bedrijven en misschien zelfs Bitcoin-mijnwerkers. Potentieel zal dit bepalingen omvatten om BTC als wettig betaalmiddel te accepteren. 

Latijns-Amerika heeft zich ontpopt als een potentiële broeinest voor de adoptie van cryptocurrency als gevolg van lokale economische en fiscale druk, vooral in landen zoals Argentinië, Venezuela en Mexico. Latijns-Amerika is nu de thuisbasis van ten minste twee cryptocurrency unicorns, een term die in de durfkapitaalindustrie wordt gebruikt om startups te beschrijven met een waardering van $ 1 miljard of meer.

2TM Group, het moederbedrijf achter de Braziliaanse cryptocurrency exchange Mercado Bitcoin, voltooide onlangs een financieringsronde van $ 200 miljoen met SoftBank, wat de totale waardering op een geschatte $ 2,1 miljard brengt. Ondertussen wordt de Mexicaanse crypto-uitwisseling Bitso gewaardeerd op $ 2,1 miljard na het afsluiten van een Serie C-financieringsronde.