Beleggers vertrouwen Deutsche Bank niet meer

Het vertrouwen in Deutsche Bank is mede door de slechte cijfers over het tweede kwartaal naar een nieuw dieptepunt gedaald. Beleggers waarderen de bank op dit moment 65% lager dan de boekwaarde, het laagste niveau in meer dan vijftien jaar. Zelfs in het heetst van de financiële crisis van 2008 en 2009 werd het aandeel van de bank niet zo laag gewaardeerd als nu, zo concludeert Bloomberg.

Deutsche Bank heeft meer dan 100.000 werknemers en is daarmee een van de grootste banken van Europa. Maar door hoge kosten en een tegenvallende winstgevendheid zien beleggers steeds meer risico’s. Schadeclaims ten aanzien van slechte financiële productie die de bank de laatste jaren aan klanten verkocht heeft doen de reputatie ook geen goed.

deutsche-bank-discount-bookvalue

Marktwaarde van de bank is 65% lager dan boekwaarde (Grafiek via Bloomberg)

Deutsche Bank in de problemen

Moet de bank in de toekomst overeind gehouden worden, dan zullen aandeelhouders en obligatiehouders grote verliezen moeten nemen. Dat scenario zal men koste wat kost proberen te voorkomen, maar de financiële markten zijn toch niet helemaal gerust op een goede afloop. De kosten om je te verzekeren tegen een default van Deutsche Bank waren begin deze maand zelfs hoger dan in 2008. Ook noemde het IMF de bank onlangs als het grootste risico voor de stabiliteit van het financiële systeem.

Nu de marktwaarde van de bank twee derde lager ligt dan de boekwaarde kun je jezelf de vraag stellen: Zijn beleggers te negatief geworden of staan de bezittingen van Deutsche Bank tegen een veel te hoge waarde op de balans?

deutsche-bank-sentiment

Analisten zeer negatief over Deutsche Bank (Grafiek via Bloomberg)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *