Dow Jones naar 20.000 punten

De Dow Jones index heeft vandaag voor het eerst in de geschiedenis de grens van 20.000 punten doorbroken. Ook andere Amerikaanse beursindices als de S&P 500 en de Nasdaq staan op recordhoogte. Het positieve sentiment op de aandelenmarkt is voor een belangrijk deel te danken aan Donald Trump, die een besluitvaardige indruk maakt en die zijn belofte lijkt na te komen om de Amerikaanse economie nieuw leven in te blazen.

Van de dertig aandelen in de Dow Jones index schitteren vooral Boeing en Caterpillar, want deze bedrijven staan op deze feestelijke beursdag respectievelijk 3,39 en 2,27 procent hoger. Beter dan verwachte resultaten deden de waarde van de vliegtuigfabrikant stijgen, terwijl Caterpillar als producent van zware (mijn)bouwmachines profiteert van nieuwe investeringen die Trump wil doen. Deze week gaf de nieuwe president groen licht voor de aanleg van twee nieuwe pijpleidingen van Canada naar de Verenigde Staten, projecten waar veel graafmachines voor nodig zijn.

Trump stuwt Dow Jones omhoog

Ook de aandelen van autofabrikanten doen het goed, nadat Trump alle grote Amerikaanse autoproducenten had uitgenodigd en zijn plannen bekendmaakte om de wetgeving te versoepelen en de belasting voor bedrijven te verlagen. General Motors schoot met 3,19% omhoog, terwijl de aandelen van Ford en Fiat Chrysler beide met iets meer dan een procent omhoog gingen.

Het duurde niet lang voor de Dow Jones index om de mijlpaal van 20.000 te doorbreken. Op 22 november brak de aandelenindex voor het eerst door de 19.000 punten. Het is overigens niet vreemd dat de stappen van 1.000 punten steeds sneller doorbroken worden, want procentueel is het een steeds kleinere stijging. Vanaf een niveau van 10.000 punten is het een stijging van 10%, terwijl het vanaf 19.000 punten maar een stijging van 5,3% betekent.

Lees ook:

dow-jones-20000

Dow Jones op 20.000 punten (Grafiek via Marketwatch)

Picture of Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *