Bedrijven in Azië lenen steeds meer in euro’s

Bedrijven in Azië die geld willen lenen kiezen steeds vaker voor de euro in plaats van de dollar, zo blijkt uit cijfers van Bloomberg. De extreem lage rente en het internationale karakter van de euro maken de munt populair bij bedrijven en banken in de rest van de wereld. Sinds het begin van dit jaar is er in Azië voor €3,8 miljard aan leningen in de Europese munt uitgegeven, aanzienlijk meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Op de Europese obligatiemarkt ondervinden vermogensbeheerders concurrentie van de ECB, omdat de centrale bank iedere maand tientallen miljarden aan schuldpapier uit de markt haalt. Daardoor worden private en institutionele beleggers gestimuleerd hun euro’s uit te lenen aan bedrijven buiten de Eurozone, bijvoorbeeld in Azië.

Aziatische bedrijven lenen in euro’s

Voor Chinese bedrijven is het geen onlogische keuze om leningen af te sluiten in de Europese valuta, want Europa is een belangrijke afzetmarkt voor Chinese goederen. Zo lang Chinese bedrijven genoeg inkomsten in euro’s binnen krijgen zal het voor hen geen probleem zijn om de schulden in deze valuta af te lossen.

Daar komt bij dat de Amerikaanse president Donald Trump het tekort op de Amerikaanse handelsbalans wil terugdringen, wat betekent dat de stroom van dollars richting Chinese bedrijven de komende jaren zal afnemen. Gaat China in de toekomst naar verhouding meer handelen met Europese landen dan met de Verenigde Staten, dan kun je als bedrijf beter geld lenen in de euro dan in de Amerikaanse dollar.

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Een cryptobeginner? Dan is het Nederlandse cryptoplatform Coinmerce de ideale plek om te starten

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders