België koopt opnieuw veel Amerikaanse staatsobligaties?

Het lijkt erop dat de Amerikaanse overheid een nieuwe koper heeft gevonden voor haar staatsobligaties, een koper die vanuit België opereert. De laatste TIC-data van de Federal Reserve laat zien dat er in februari opnieuw veel Treasuries gekocht werden in België. In januari werd er via onze zuiderburen al voor $53,5 miljard aan Amerikaans schuldpapier gekocht en in februari was dat $30,9 miljard. De tweede en derde grootste koper in februari waren respectievelijk het Verenigd Koninkrijk ($12,3 miljard) en Japan ($9 miljard).

Welke landen kochten in februari de meeste Treasuries?

Welke landen kochten in februari de meeste Treasuries?

België was in de eerste twee maanden van 2014 met afstand de grootste buitenlandse financier van Amerikaans schuldpapier, door in totaal $84,4 miljard aan schuldpapier van de VS te kopen. Japan komt op de tweede plaats met $28 miljard en het Verenigd Koninkrijk neemt de derde plaats in met $11,7 miljard aan aankopen in de eerste twee maanden van dit jaar.

Welke landen kochten in 2014 de meeste Treasuries?

Welke landen kochten in 2014 de meeste Treasuries?

Rusland en China kopen minder

Rusland blijft haar positie in Amerikaans schuldpapier verkleinen. In de eerste twee maanden van dit jaar werd er opnieuw voor $12,4 miljard van de hand gedaan. China maakte eind vorig jaar ook al kenbaar gemaakt dat ze niet meer valutareserves (waaronder Treasuries) wil accumuleren.

Kijken we naar het totaaloverzicht, dan zien we dat België inmiddels de derde grootste bezitter van Treasuries is, na China en Japan. Sinds september heeft België haar positie in Treasuries weten te verdubbelen, van $172,5 naar $341,2 miljard. Nogmaals: de werkelijke koper kan ook uit een ander land afkomstig zijn, omdat de TIC-data alleen registreert in welk land de obligaties gekocht zijn, niet door wie.

Welke landen bezitten de meeste Amerikaanse staatsobligaties?

Welke landen bezitten de meeste Amerikaanse staatsobligaties?

Marketupdate.nl Crypto redactie
Marketupdate.nl Crypto redactie

Dagelijks op de hoogte van het crypto nieuws via marketupdate.nl

3 gedachten over “België koopt opnieuw veel Amerikaanse staatsobligaties?

 • Cor Genevasen

  België koopt Amerikaanse staatsobligaties , niets is minder waar dan dat het hier het meest waarschijnlijke scenario is dan dat rijke Russen die de Belgische nationaliteit hebben weten te bemachtigen deze obligaties in België hebben veilig gesteld .
  De reden is dat door de problemen in de Oekraïne de tegoeden van rijke Russen door de Amerikanen geblokkeerd worden .

  Beantwoorden
 • Pingback: Rusland verkoopt, Belgie koopt 200 miljard VS staatsobligaties | Lang Leve Europa!

 • Het is niet het land België zelf die de Treasuries koopt maar in België zit een clearinghouse waardoor deze naam opduikt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voordelig beleggen? Maak kennis met BITVAVO, hét Nederlandse crypto platform met de laagste tarieven

Ontvang jij al rente op jouw crypto?

Dit kan nu bij de volgende aanbieders